C1 belegering levert 3-8 winst op in Oosterbeek

60'
65'

C-Junioren (voorjaar), C1, 3e klasse 17

8 mei 2012 19:00

Het einde van het seizoen nadert en de selectie heeft duidelijk rekening te houden met school. De toch al smalle basis moet daarom wederom een beroep doen op C2 spelers Haley en Jamiro. De C2 kan overigens deze week kampioen worden… dus C2 zet ‘m op! Met 12 spelers op het wedstrijdformulier kon de wedstrijd om 19u00 een aanvang hebben op deze broeierige dinsdagavond.

Vanaf het begin maakte OVC het Elistha niet erg lastig, Een sportdag overdag en daarna nog een wedstrijd in de avonduren zorgt er toch voor dat het vuur wat minder hard vlamt. Elistha, met gelegenheidskeeper Pieter, werd het zodoende niet al te moeilijk gemaakt in de eerste helft. Het kon dan ook niet uitblijven dat Elistha op voorsprong kwam. Het was onder andere Mareno die meerdere kansen kreeg en uiteindelijk de eerste 2 doelpunten met het hoofd wist te maken. De belegering voor het doel met de vandaag niet al te zeker ogende OVC keeper wierp zijn vruchten af. Ook het derde doelpunt viel daarna al gauw. Het eerste tegendoelpunt wist de sporadisch uitvallende OVC voorwaartsen te maken, door een één tegen één situatie goed uit te buiten en Pieter zag kansloos de bal naast zich in het net rollen. Gelukkig raakte Elistha niet van de kook en wist nog voor de rust 2 maal te scoren, zodat de ruststaand 1-5 bedroeg.

Als de ingezette weg voortgezet zou kunnen lagen dubbele cijfers in het verschiet, dacht menig meegreisde toeschouwer. Dit mocht helaas niet het geval zijn. De verdediging van OVC wist in deze helft vaker in de weg te staan. De vele schoten gingen in het begin aan alle kanten naast en boven de palen. Pas na een minuut of 15 wist Elistha de ba weer in het net doen belanden. De belegering was compleet en powerplay werd ten uitvoer gebracht. Uiteindelijk wist Elistha nog 2 keer een doelpunt te maken. Door de stand, de belegering en het broeierige weer raakte het animo om te verdedigen ietwat in een slop. Gevolg waren nog 2 tegendoelpunten die het gevolg waren van het niet meer strak verdedigen. Eindstand 3-8.

Vandaag de wedstrijd gewonnen tegen de hekkensluiter. Als gevolg hiervan heeft de C1 nog een theoretische kans om dit weekend kampioen te worden.