... (schot)
45'

C-Junioren (voorjaar), C1, 3e klasse 17

31 maart 2012 12:00

De temperatuur was de afgelopen week iets naar beneden gegaan. De wind was iets meer gaan opsteken. Je zou zeggen een lekker weertje om inspanning te verrichten. Dus vol goede moed gingen we de C2 achterna die vandaag ook naar het Edense DTS waren afgereisd. De C2 die tijdens de pauze aangaven al op een riante voorsprong van 5 doelpunten te staan. Via de toss werd bepaald dat Elistha mocht aftrappen en de thuis ploeg koos om de eerste helft met de wind mee te voetballen.

De met de wind mee voetballende tegenstander bleef het eerste gedeelte van de eerste helft de druk goed op de ketel houden. Sporadisch wist Elistha er voetballend uit te komen. Helaas kon de eerste helft niet de nul worden behouden. Tijdens een balovername door de Elistha verdediging waren niet direct afspeelmogelijkheden beschikbaar, zoals wel vaker tijdens de wedstrijd. Gevolg was in dit geval balverlies. Door de balverlies in de laatste linie  stond eigenlijk ook de hele Elistha verdediging op het verkeerde been. Via snel spel wisten de aanvallers keeper Stefan uit tet spelen en de 1-0 te maken. Het duurde even maar uiteindelijk wist Elistha gelijk te maken. Na een gelukte combinatie wordt uiteindelijk links buiten Julian bereikt. Hij weet nog enkele meters te winnen en vanaf een meter of 10 de keeper te passeren. 1-1. Ruststand

Met de wind in de rug werd de tweede helft begonnen. Waar in andere wedstrijden hier voordeel uit gehaald kon worden  bleef dat vandaag uit. Combinaties werden bijna niet meer gemaakt of mislukten. De thuisspelende ploeg zette nog een tandje bij om de tegenwind te compenseren. Met de snelle spitsen kwamen ze vele keren voor het doel, maar wisten gelukkig het doelnet niet te vinden. Menigmaal werd er naast een leegstaand doel geschoten. Het eerste doelpunt viel  toen de DTS aanvaller een afstandsschot probeerde. Door de tegenwind werd de bal net onder de lat gedrukt. 2-1. Dat Elistha  uiteindelijk nog gelijk wist te maken mag een gelukje heten. Midden voor het doel krijgt Jeffreij de bal en schiet deze straks in het net. 2-2. Eindstand.

Elistha mag zich vandaag gelukkig prijzen met 1 punt gezien het wedstrijd verloop. Er was misschien wel inzet getoond, maar van een combinerend voetballend team was niet echt sprake. Volgende wedstrijden maar weer even vanouds voetballen…