C-Junioren (voorjaar), C1, 3e klasse 17

24 maart 2012 14:00

Albert van kleef

Terwijl de temperatuur op deze prachtige lentedag richting de 20 graden ging, mocht de C1 op zo’n beetje het warmste gedeelte van de dag ballen tegen Blauw Geel. Onder de bezielende leiding van scheidrechter Albert werd de aftrap genomen.

Elistha ging goed van start en zo nu en dan werd er goed gecombineerd. Dit resulteerde dan ook in het eerste doelpunt na een minuut of 2. Via een combinatie aan de rechte zijde kon er voor gegeven worden en Dennis hoefde alleen maar in te tikken. 1-0. In de 14 minuut viel het tweede doelpunt gemaakt door Mareno. Daarna ging Blauw Geel vrijer voetballen, het leek wel of ze niets meer te verliezen hadden. Toch bleef Elistha bij tijd en wijlen een kans creëren. De maker van de 3-0, was een verrassing voor beide teams. Een Edense speler was de laatste persoon die de bal raakte voordat deze achter de doellijn geraakte. Daarna kwam het eerste tegendoelpunt voor Elistha bijna letterlijk uit de lucht vallen. De mee voetballende Elistha keeper Stefan stond enkele meters van de doellijn. Een hoog afstandsschot van een meter of 25 ging hoog over de keeper heen maar zakte voldoende om net onder de lat te verdwijnen. Een pracht van een doelpunt dat mag best worden gezegd. 3-1. Gelukkig herstelde Elistha zich snel weer en wist via Bob de voorsprong weer op 3 doelpunten te zetten. 4-1 Ruststand.

De tweede helft had Elistha het wat moeilijker. Bij hoge ballen rolde de bal minder ver door als gevolg van wat tegenwind. Toch wist Elistha de voorsprong al gauw uit te breiden in de 3 minuut na rust. 5-1. Vervolgens wisten beide teams de boel op slot te houden door weinig weg te geven. De kansen die er wel degelijk waren werden niet overtuigend afgemaakt waardoor de keepers de kansen kregen de doelpogingen te keren en dat dezen ze ook. Toch wist de Edense ploeg nog een doelpunt te maken in de afsluitende fase van de wedstrijd. Een voor wissel klaar staande speler bedenkt zich omdat de aanval begint en neemt weer deel aan het spel. Hij pakt de bal op en de Edense ploeg weet de bal in het Elistha netwerk te krijgen. Als gevolg hiervan is de verontwaardiging binnen de Elistha ploeg groot omdat er niet is gevlagd. Dus 5-2 Eindstand.

Vandaag een overwinning behaald. Helaas kon de tweede helft niet doorgezet worden wat doelpunten maken betreft. Het combineren kwam af en toe op gang en leidde zelfs tot prachtige doelpunten, zo uit het boekje. Met een wedstrijd minder gespeeld staat Elistha op de tweede plaats met evenveel verlies punten als de nummer 1 van op dit moment.