20'
30'

C-Junioren (voorjaar), C1, 3e klasse 17

10 maart 2012 10:00

Na de moeizame wedstrijd van vorige week en het kwakkelend opkomst deze week was de vraag of het team er zou staan deze week. “The todays main course” was het Arnhemse AZ2000, toevallig ook de tegenstander voor de halve finale voor de beker over een week of 3. Met Job in de ziekenboeg en Jamiro als extra speler, werd er met één wissel afgereisd naar het Arnhemse.

De eerste helft was duidelijk voor het Arnhemse team. Met zeer grote regelmaat pingelden de Arnhemse aanvallers door de Elster verdedigingslinie. Telkens een fractie te laat was de verdediging, zodat de aanvaller de ingezette beweging voort kon zetten, los van de verdediger. Gevolg was dat keeper Stefan vaak oog in oog stond met een doorgebroken aanvaller. Stefan liet zich telkens niet gek maken. Wachtend op de actie van de aanvaller wist Stefan bijna iedere keer weer de inzet te keren. Hiermee werd voorkomen dat de achterstand niet richting de dubbele cijfers ging. Het aangepaste speltype leverde ook het nodige denkwerk op, waardoor spelers niet op de automatische pilot speelden. Al met al leverde dit toch nog wel enkele zuivere scoring mogelijkheden aan Elistha zijde op. Helaas zat dit ook nu niet mee. Dat Elistha toch twee doelpunten voor de rust moest verteren kon bijna niet uitblijven. Na een schot poging op het doel kon Stefan de het harde schot niet klem houden. Terwijl hij de bal probeerde in de handen te nemen werd de bal onder zijn hand in het doel geschoten. Even later wist ook een doorgebroken speler wel het doel te raken in de korte hoek. Ruststand  2-0.

Ook de tweede helft wisten de Arnhemse aanvallers met individuele acties ook nu steeds weer de verdediging flink te prikkelen. Door weer de oude structuur terug te brengen in het elftal leverde dat wel wat meer rust op. Toch bleven de kansen voor het Arnhemse team zich aandienen. Gelukkig waren ze niet sterk in de afronding en anders was er altijd keeper Stefan die de gehele tweede helft de boel op slot hield. Dat Elistha weer aansluiting kreeg mag een wonder heten. Ver buiten het strafschop wordt Mareno aangespeeld. Met alleen de keeper voor zich besluit hij toch de bal op doel te schieten. Het niet al te harde schot werd totaal verkeerd beoordeelde door de keeper. De bal rolde vol ongeloof aan Elistha zijde in het net. 2-1. Het tweede doelpunt kwam vandaag ook weer van de (kapotte) schoen van Mareno. Dit keer werd hij aangespeeld en nam hij de bal mee richting het doel . Eenmaal in schietpositie wist hij ook dit keer de keeper voorbij te spelen. 2-2. Eindstand.

Wie had dat nog voor mogelijk gehouden dat Elistha nog langszij zou komen.  AZ was vandaag de betere ploeg dankzij sterke individuele acties en het niet scherp spelen zijn aan Elistha zijde.  Telkens weer corrigeren kost veel energie en je blijft achter de feiten aanlopen.  Edoch met wat mazzel heeft Elistha een punt mee naar huis genomen. Zoals aangegeven staan over enkele weken beide kemphanen weer tegenover elkaar in de ring voor de halve finale beker. Hopelijk is dan de kwakkelende periode ten einde en kan team Elistha beter spel ten tonele brengen.