Zwaarbevochten bekerderby in voordeel van Elistha beslist 2-3 (0-0)

... (schot)
60'

C-Junioren beker 1/4 finale, C1, Groep 13 2

25 februari 2012 13:00

De eerste helft ging Elistha goed van start. Gaande de eerste helft wist GVA beter in het spel te komen. Dit resulteerde in wat kansen aan beide zijden. Zo was er de kopbal van Mareno op de paal. GVA wist ook de achterlijn te halen en dan voor te geven. Gelukkig stond niet iedereen scherp en wist niemand de bal in te tikken. Geen van de beide teams wisten voor de rust te scoren. Dat alles niet naar wens verliep bleek wel omdat er zo nu en dan flink werd gemopperd. Door de mond te laten spreken in plaats van de voeten werkt niet echt positief binnen het team. Zeer zeker niet bij de wedstrijdleiding.

Na de rust wist Elistha gelukkig op voorsprong te komen. Een voorzet wist Dennis er met de voet in te tikken. Even later stond hij ook aan de basis van het tweede doelpunt. Een steekpass bracht Mareno in positie. Dit keer wist hij de keeper wel te passeren. Niemand had verwacht dat GVA weer langszij zou komen. Toch gebeurde dit. Tijdens een verdedigende actie sprong de bal van de voet tegen de hand van Pieter. De vrije trap net buiten de 16 meter werd scherp voorgezet naar de andere hoek. Niemand kon bij de bal geen aanvaller en geen verdediger, helaas verdween de bal wel in het net. 1-2. De deceptie werd compleet toen in een aanval GVA aan de rechterzijde in schotpositie wist te komen. In de korte hoek werd keeper Stefan verschalkt. Gelukkig wist een minuut of 10 voor het einde Elistha wederom op voorsprong te komen. Met enkele directe passes werden de linies doorspeeld om vervolgens Mareno vrij voor de keeper uit te laten komen. Na enkele eerdere mislukte schoten op het doel wist Mareno een beetje gelukkig de bal door de benen van de keeper te spelen. 2-3. Prachtig wat een opluchting ging er door team Elistha. Daarna volgden nog 10 spannende minuten. Met hangen en wurgen wist Elistha de tijd te rekken tot aan het eindsignaal. De overwinning kon in de tas mee naar Elst worden genomen.

Deze overwinning is niet gratis gekomen. Het ontbreken van wedstrijdritme liet zo hier en daar wat gaatjes vallen. Echter niets wat met een beetje training weer op orde kan komen. Gelukkig ziet het er naar uit dat de laatste stuiptrekkingen van de winter aan het einde is gekomen en kan er wat meer structuur in het voetballen komen. Op naar de halve finale in de beker en de start van weer een mooie voorjaarscompetitie.