ESA C4

C-Junioren (najaar), C1, 3e klasse 18

10 december 2011 12:00

Albert van Kleef

Terwijl al menig team al klaar is met de competitie moest de C1 nog vol aan de bak voor de eerste van de twee inhaal wedstrijden. Op deze prachtig zonnige zaterdagochtend was het prima voetbal weer. Een beetje wind en een tegenstander die tot de vorige week ook nog uitzicht had op ook het kampioenschap. Helaas hadden ze volgens eigen zeggen wat minder geluk met de arbitrage waardoor uitzicht op het kampioenschap was ontnomen. Team Elistha had vooraf aan de wedstrijd mogelijk 2 blessures. Hals over kop werden deze ochtend nog 2 extra spelers opgetrommeld. Bleek uiteindelijk maar een speler  niet te kunnen spelen. Elistha begon dus met een goed gevulde wisselbank aan de wedstrijd. Onder leiding van Albert mocht ESA via de aftrap de wedstrijd een aanvang laten nemen.

Het eerste kwartier liet ESA zien waarom zij ook titel kandidaat waren. Elistha liep een beetje achter de feiten aan. Het bleef een beetje bij verdedigen. Het middenveld en de aanval kon in die fase niet de bal niet vast houden en snel balverlies was dan ook het resultaat.  Het tweede gedeelte van de eerste helft kreeg Elistha iets meer spel aandeel. Zo kreeg Hijlke twee schietkansen, helaas waren deze met links. Links is sowieso niet zijn sterkste been en dat liet hij dan oom merken in de afwerking. De beste kans die ESA kreeg kwam voort aan een lichtzinnige verdedigingsactie. De ESA aanvaller konnog net niet het wit in de ogen van keeper Stefan zien en besloot al te schieten. Stefan sprong als een kat naar de hoek en liet de bal direct aan zijn handschoenen plakken, weg kans.  Daarnaast waren er nog wat aanzetten tot kansendoor beide teams, maar die maakten beide keepers niet warm of koud.

De tweede helft ging Elistha beter van start. Er was nu geen sprake van alleen verdedigen. De wedstrijd was meer open. Elistha had nu de wind in de rug en dat zorgde ervoor dat de lange ballen van ESA  hun spitsen niet direct voor Stefan lieten opduiken.  Er moest nog even worden gevoetbald. Gelukkig was er altijd wel een verdedigende Elistha voet die de aanval wist te onderbreken. Door keeper Stefan in te schakelen met het uit verdedigen kon weer aan de opbouw van de aanval worden begonnen. Het was dan ook halverwege de tweede helft dat Stefan de bal in zijn handen nam. Met een uittrap wist hij Mareno te bereiken  halverwege de EAS helft. Deze liep een paar meter richting het ESA doel en gaf deze voor aan de inkomende Jeffrey. Deze bedacht zich geen moment en nam de bal vol op de slof. De keeper probeerde het harde rechts hooggeplaatste schot nog te keren, maar hij kwam niet verder dan het aanraken van de bal, waarna deze dan ook tegen het doelnet tegengehouden werd. 1-0. Er waren wat meer kansen in de tweede helft aan beide zijden. Zo werd een ESA schot vanaf de 16 meter door niemand aangepakt en rolde deze langzaam gelukkig buiten bereikt van iedereen langs de rechter paal naast het doel. Ook Elistha had nog enkele kansjes echter deze werden naast geschoten of er werd besloten niet direct aan te schieten maar nog een keertje te kappen, waardoor de kans verkeken was. Ook was er een keer een hachelijke scrummage in het 5 meter gebied, die uiteindelijk door ESA vakkundig weg werd gewerkt. Eindstand 1-0.

Vandaag een mooie pot voetbal tegen een gelijk waardige tegenstander. Gezien het spelverloop had ESA de eerste helft een beter aandeel. De tweede helft was het meer open en wist Elistha een beetje voordeel uit de wind te halen. Doordat de bal sneller rolde richting het ESA doel. Een mooi resultaat  10 wedstrijden gespeeld en 30 punten. Een wijs voetballer uit 020 zei al eens: ‘als je niet scoort kun je niet winnen´. Als we dit doortrekken dat kun je stellen dat als je alles wint, dan wordt je kampioen!