C-Junioren (najaar), C1, 3e klasse 18

26 november 2011 14:00

Arthur Adriaensen

Elistha C1 - Arnhemia C1D 4-1 (2-1)

Het was een sombere grijze winderige dag op het eigenlijk altijd mooie sportpark ‘de Pas’. Het sombere was ook ingegeven doordat er naast de C1 geen andere teams meer op deze middag aanwezig waren. Voor de C1 van Elistha zit het venijn in de staart van de competitie. De teams die kampioen kunnen worden ontmoeten elkaar aan het einde van deze competitie. Nadat vorige week de winst bij Arnhemse Boys werd binnengehaald , stond vandaag nu Arnhemia op het menu. Dit team heeft ook nog zicht op het kampioenschap maar dan moesten ze vandaag wel winnen. Met geen spelers meer in de ziekenboeg kon Elistha beschikken over alle spelers. Zo begonnen Job, Jamiro, Lisa in de voorhoede. Jihad, Julian, en Hijlke op het middenveld. Floris, Rachelle, Pieter en Bob in de achterhoede en last but not least Stefan in het doel. Onder begeleiding van scheidsrechter Arthur koos Arnhemia voor de wind mee en mocht Elistha aftrappen.

Na de aftrap werd er direct door Arnhemia op de bal gejaagd. De toon was gezet. Elistha probeerde er voetballend uit te komen en dat lukte aardig. Toch wist het Arnhemse dispensatie elftal regelmatig het 16 meter gebied van Elistha te bereiken. Eenmaal in het strafschop gebied is het toch opletten geblazen. Zo verloor rechtsback Floris, terwijl hij de bal naar de zijkanten probeerde te begeleiden, de grond onder zijn voeten. Dit door toedoen van een Arnhemia voorwaartse. Floris wachtende op het fluitsignaal zag tot zijn ontzetting zijn opponent met de bal aan de haal gaan. In een poging hem de bal nog te ontnemen werd de aanvaller gevloerd. Nu kwam het fluitsignaal wel, penalty. Dit keer was er geen houden aan voor keeper Stefan. 0-1. Opvallend in de gehele wedstrijd was dat scheidsrechter Arthur praten niet tolereerde. Werd er in het begin nog gewaarschuwd later werd het praten met name in de tweede helft bestraft met 5 minuten buiten de lijnen. Het duurde een paar minuten maar Elistha wist zich toch weer te herpakken. Een afstandsschot op het doel wist de Arnhemia keeper al duikend nog te keren. Terwijl de keeper de bal niet klemvast had wist Lisa haar voet tegen de bal te krijgen en vervolgens kon ze makkelijk de bal achter de doellijn werken. 1-1. Gelukkig was de koek nog niet op deze helft en wist Elistha zelfs op 2-1 te komen. Job wist vanaf links de bal voor te krijgen. Terwijl de bal werd gemist of dat ernaar gekeken werd, rolde de bal voor de voeten van Lisa. Ook dit keer wist Lisa de bal voor de tweede keer de bal over de doellijn te trappen, net zoals bij het eerste doelpunt wederom met links.

De tweede helft ging wat meer gepaard met wat meer praten en een beetje frustratie omdat het doelpunt niet wilde vallen aan Arnhemse zijde. Gevolg was dat gedurende de wedstrijd in totaal 2 personen voor 5 minuten aan de kant mochten afkoelen, waaronder de aanvoerder. Arnhemia wist nog slechts sporadisch de 16 meter van Elistha te bereiken, hierbij waren ze niet echt gevaarlijk mogelijk dankzij af en toe de man minder situatie. Elistha wist met de wind in de rug steeds gevaarlijk te blijven met lange ballen. Maar ook sporadisch liet Elistha zien waar ze tot in staat is. Al rond tikkend van achteruit werd de aanval ingezet. Elistha kreeg gaandeweg steeds meer de overhand in de wedstrijd. Het duurde dan ook niet lang voordat Lisa vandaag haar derde doelpunt op rij mocht scoren van Arnhemia. Dit maal wist ze met rechts de bal binnen de 16 meter tegen het net te werken. 3-1. Het laatste doelpunt werd wederom aan de linkerzijde voorbereid, ditmaal door Jihad. De voorzet kwam precies in de loop van de inkomende Jamiro. Het ging allemaal veel te snel voor de keeper die de bal slechts achter zich tegen het net hoorde gaan. Eindstand 4-1.

Vandaag wederom een belangrijke wedstrijd gewonnen door Elistha. Een stap dichterbij het najaars kampioenschap in de derde klasse. Arnhemia coach liet na afloop van de wedstrijd weten dat hij Elistha´s nummer 7 te hebben gememoreerd binnen zijn spelersgroep. Hij had aangegeven dat dit een speler was waaraan zijn spelers een voorbeeld zouden moeten nemen. Een speler die vecht voor de bal, niet bang is voor het duel, incasseerde en uitdeelde en het werk deed zonder grote mond. Die nummer 7 was geen speler maar speelster Lisa die vandaag 3 doelpunten op haar naam heeft staan. Vandaag had Arnhemia het moeilijk en dat leidde tot aanhoudend gemopper op de arbitrage. Dit had ook Elistha ook kunnen overkomen. Waar dat gemopper toe kan leiden werd vandaag maar weer eens duidelijk zichtbaar. Het team presteerde niet beter, sterker nog het benadeeld eerder het team.