...
45'

C-Junioren (najaar), C1, 3e klasse 18

19 november 2011 13:00

Wederom een mooie zonnige zaterdag in november. Met inclusief vandaag nog 4 wedstrijden te gaan, verzamelen we ons, net voor High Noon, voor de afreis naar de Arnhemse boys. Deze laatste  wedstrijden zullen naar verwachting ook de zwaarste zijn. De tegenstanders bevinden zich dan ook allen in de top 5 van deze halfjaar competitie. Dus vandaag de eerste in de laatste reeks. Met alleen Gillian nog in de ziekenboeg, wel trainend maar nog niet spelend, kan trainer Tonny beschikken over alle spe(e)l(st)ers. De opstelling begon met Jamiro, Pieter en Lisa in de wissel. Voor: Mitchell, Dennis en Job. Midden: Jihad, Julian, Sven. Achter: Floris, Hijlke, Rachelle en Bob. Om 13u00 was de scheidsrechter paraat om de wedstrijd te fluiten. Echter moest hij eerst nog voor de wedstrijdbal zorgen en vervolgens ook nog de vlaggen voor de grensrechters ophalen. Daarna kon de toss plaatsvinden en werd bepaald dat Elistha de aftrap mocht nemen.

De eerste paar minuten was het aftasten en aan beide kanten werd er veel balverlies geleden. In de verdediging hapte Elistha te snel en te makkelijk toe, in plaats van mee te lopen. Hierdoor moest de snelle aanvaller los worden gelaten en deze meters konden niet meer worden ingelopen.  De rugdekking moest vaak alle zeilen bijzetten om de weg tot keeper Stefan te blokkeren. Gelukkig lukte dit dan ook bijna altijd, zij het met een uiterste inspanning. Dit leverde regelmatig wel wat gemopper op. Omdat het via de rechterzijde niet echt wilde vlotten greep trainer Tonny vroeger in dan in eerste instantie de bedoeling was. Lisa en Pieter werden ingezet om meer aanvalsdruk via de rechterkant te bieden. Naast zaken die fout gingen in de aanvallend opzicht, werd door de Elistha verdediging menigeen inzet van de tegenstander gekeerd. Zo wist Hijlke in de 25ste minuut de bal af te pakken op eigen helft. Op zijn geheel eigen manier pingelde, dan wel worstelde deze nieuwjaarsdag jongen zich rechts langs de as van het veld, richting het doel. Als je dan vervolgens alle veldspelers achter je hebt gelaten, dan staat er op een gegeven moment alleen nog de keeper voor je. Deze niet al te zeker ogende keeper, kon door Hijlke redelijk eenvoudige rechts over de grond worden gepasseerd. 0-1. Dat de koek nog niet op was bleek 7 minuten later toen Julian via een steek pass Lisa in het strafschop gebied wist te bereiken. Terwijl Lisa en de keeper elkaars oogwit duidelijk konden zien, besloot Lisa snel met links de bal achter de keeper te plaatsen. 0-2. Gezien het spelverloop was dit een onverwachte opsteker en smaakte zeker naar meer. Gesterkt door deze 2 doelpunten kon Elistha met een gerust hart naar de kleedkamer om tijdens de rust even de eerste helft te analyseren en de puntjes op de i te zetten

De tweede helft hadden de Arnhemse boys zeker niet opgegeven. Ze roken bloed, ze zagen kansen, zeker gezien het niet overtuigende spel dat Elistha tot nu toe ten toon had gespreid. Continue zochten ze de aanval en Elistha kwam bijna niet aan aanvallen toe. Te vaak verloor Elistha de bal bij het opzetten van de aanval. Voor het aantal schoten op het Arnhemse doel in de tweede helft zal een hand voldoende zijn geweest. Telkens werd er wel geprobeerd voetballend er uit te komen. Maar op de een of andere manier wilde het inpassen niet lukken. Na zo’n maximaal 4 keer overspelen wist de tegenstander wel een voet tegen de bal te krijgen. Hierdoor moest er weer omgeschakeld worden. Dit kost veel kracht van zeker de middenvelders maar ook voor de verdediging, die wederom te maken kreeg met de snelle aanvallers. Gelukkig kan Elistha C1 altijd vertrouwen op aanvoerder Julian. Wederom stond hij zijn mannetje en liet hij zich van zijn beste kant zien. Altijd aanspeelbaar en als er een gat valt in de verdediging vulde hij die op. Zelf in een enkel geval als het om rugdekking ging van de laatste man. Het kon bijna niet uitblijven dat de aanhoudende druk van het thuisspelende team zou resulteren in een tegen doelpunt. Dit gebeurde dan ook. Tussen verdedigers in wist de aanvaller in het vijf meter gebied ongehinderd de bal op doel te schieten. Keeper Stefan had geen tijd om te reageren en moest helaas de bal uit het net vissen. 1-2. Daarna roken de Arnhemmers nog meer bloed en de druk bleef aanhouden. Elistha kwam bijna niet voorbij de middenlijn, tenzij er een roei naar voren werd gegeven. Deze bevrijdingstrappen werden vaak overhaastig genomen met als gevolg dat de bal ook nog eens slecht werd geraakt. Hierdoor zou de bal niet eens de middenlijn passeren. Gelukkig wist de Elistha verdediging toch stand te houden, zij het met hangen en wurgen. De deceptie bleef gelukkig achterwege en de overwinning was veilig gesteld toen de scheidsrechter het bevrijdende eindsignaal liet klinken. 1-2.

Met 14 spelers op het wedstrijdformulier leek er geen vuiltje aan de lucht. Toch verliep de reis niet helemaal zoals gepland. Vanwege omstandigheden reden we een klein beetje om. Vervolgens moest er nog gewacht worden voordat de kleedkamer beschikbaar was. Ook moest er gespeeld worden op het snelle kunstgras. De wedstrijdbal was wat aan de lichte kant. Veel tegenstanders waren een kop groter.  Het thuis spelende team was zeker niet vies van het fysieke en het verbale. Het onderling coachen was zeer zeker niet optimaal. Tijdens balbezit werden er geen afspeel mogelijkheden gecreëerd. Eigenlijk allemaal zaken die niet nieuw zijn, daarvoor wordt er al te lang gevoetbald. Het lukte vandaag gewoonweg niet om te anticiperen. Dat wil zeggen het herkennen van het probleem en vervolgens bepalen hoe je vervolgens te werk wilt gaan. Als laatste natuurlijk moet je het wel uitvoeren. Dit lukte vandaag maar heel gedeeltelijk. Maar ondanks dit alles is de winst naar het altijd mooie Elistha gegaan.