13 - 0

Eldenia E3

E-Pupillen (najaar), E1, 2e klasse 08

19 november 2011 12:00

Eistha E1 heeft de eerste overwinning onder interim-coach Jan Hendriks geboekt. Bleef de ploeg vorige week nog op 3-3 steken bij OSC, vandaag werd Eldenia met 13-0 naar huis gestuurd. Elistha is daardoor zeker van promotie naar de eerste klasse en de tweede plaats in de eindstand ligt nog binnen handbereik.

Als snel was duidelijk dat Eldenia in Elst niets te zoeken hadden. Nadat Sam met twee doelpunten de score opende, een voorzet van Jurre in eigen doel werd gewerkt en Max, Sam en Jurre het net wisten te vinden, stond het na 17 minuten al 6-0. Elistha nam wat gas terug en ging te vanaf dat moment te vaak voor eigen succes. In overtalsituaties werd veel te snel het eigen succes gezocht, daar waar Elistha keer op keer het voetballend en samenspelend had kunnen afmaken. Wel zorgde weer Sam nog voor de 7-0 ruststand.

De tweede helft vertoonde eenzelfde beeld. Elistha was oppermachtig maar verzuimde de kansen te benutten. Gebrekkig samenspel en het te veel gericht zijn op het zelf scoren waren daar de oorzaak van. En waar de tegenstander rijp was voor een nulletje of 20, kwam Elistha, via Nick, Sam, Max, twee maal Jurre en weer Max, niet verder dan 13.

Maar het belangrijkste is wel dat de doelstelling (promotie naar de eerste klasse) vandaag werd bereikt. Dat betekent dat Elistha verzekerd is van sterke tegenstanders in elke wedstrijd en niet, zoals deze seizoenshelft, regelmatig aanloopt tegen een team dat op dit niveau niets te zoeken heeft.