3 - 3

Elistha JO11-1

E-Pupillen (najaar), E1, 2e klasse 08

12 november 2011 10:00

Elistha E1 heeft in de strijd om de tweede plaats onverwacht puntverlies opgelopen bij OSC E3. De ploeg uit Oosterhout, waar in de beker nog met 10-1 van werd gewonnen, wist Elistha op een 3-3 gelijkspel te houden.

Elistha begon gehavend aan de wedstrijd. Niet alleen ontbrak keeper Tom nog steeds, ook trainer Andy Sapuletej kon het team niet leiden. Omdat assistent Jurroen Cluitmans de hoofdcoaching niet aan durfde, had het bestuur van Elistha Jan Hendriks, die eerder grote successen had met de kern van het team, verzocht de coaching op zich te nemen.

Elistha begon goed aan de wedstrijd (met veldspeler Bob in het doel) en binnen 10 minuten stond de ploeg op een 0-2 voorsprong. Beide malen was het Jurre die het doel wist te vinden. Na een kwartier werd het zevental versterkt met Thijs (die de plaats van Bob in de goal innam) en Noah van de E3. Na de 1-2 in de 16e minuut bouwde Sam de marge al wel snel uit tot 2 en ging de wedstrijd met een 1-3 stand de rust in.

Elistha werkte wel, maar het kwam er niet uit. Het leek alsof er weinig beleving en vertrouwen in het spel zat. En daar waar er kansen waren om verder uit te loop, was het in de tweede helft OSC dat twee maal scoorde. Een gelijkspel, dat de Oosterhouters als een overwinning vierden.

Pas in de strafschoppenserie toonde Elistha de ware spirit: alle veldspelers troffen doel en trapten daarmee de toch enigszins wrange smaak van het gelijke spel van zich af.

Ondanks het gelijke spel ligt Elistha E1 op koers voor promotie naar de eerste klasse. 1 overwinning in de laatste twee wedstrijden voltstaat voor de jongens om na de winsterstop in de eerste klasse uit te mogen komen. De doelstelling waarmee het team de competitie in ging, is daarmee nog steeds binnen handbereik.