5 november 2011 12:00

Scheidsrechter

William Peters

Elistha C1  - OSC C2 5-2 (3-0)
Vandaag stond voor Elistha C1 OSC op het menu. Op papier zou het makkelijke wedstrijd moeten zijn, daar deze tegenstander op 10e plaats van de 12 teams staat. Elistha prijkt mooi bovenaan de lijst, echter na vandaag zullen in de komende 3 wedstrijden bepaald worden wie er werkelijk boven aan de lijst hoort en wie tweede of derde, want er moet dan gespeeld worden tegen de teams die in de top 5 staan.

Enfin terug naar vandaag en de wedstrijd voorbereidingen met 13 personen op het wedstrijdformulier. Het weer deed vermoeden dat we alweer in het voorjaar zaten, met zo'n graad of 18. Er was die dag zelfs een enkele wesp gespot op het veld. De warming-up werd zoals gewoonlijk afgewerkt en gedurende deze bezigheid kwam het verzoek binnen de wedstrijd 5 minuutjes later te starten zodat de keeper van OSC zich bij de groep kon vervoegen, daar hij nog onderweg was naar Elst. Nadat de keeper zich bij de groep had gevoegd werd onder leiding van William Peters de aftrap, via de toss gewonnen door Elistha.

Gedurende de eerste kwartier in de eerste helft ging het spel op en neer. Er was geen duidelijk overwicht van een van de teams. Elistha probeerde te voetballen maar was iets te statisch bij de bal rondspelen. Hierdoor bleven de afspeel mogelijkheden beperkt en moest er vaker het duel worden aangegaan. Door het statische kwam men iets later in het duel waardoor het duel soms niet werd aangegaan. Ook tijdens balverlies werd er niet op de bal gejaagd maar werd er over gegaan naar een halve zone verdediging waardoor OSC makkelijk naar een afspeel mogelijkheid kon zoeken. Dat toch het eerste doelpunt aan Elistha zijde viel, mag toch wel een soort wonder worden genoemd. Niemand van de toeschouwers hadden dit zien aankomen. Het was natuurlijk links half speler Jihad die wel op zat te letten en de kans niet onbenut liet.1-0. Wat daarna gebeurde was nog onverwachter. Dat OSC ons aan doelpunten wilde helpen was voor iedereen een verassing. Een niet begrepen terugspeelbal naar de keeper die op het verkeerde been stond. Helaas was deze terugspeelbal voor OSC niet naast het doel en verdween deze gelukkig wel in het doelnet voor Elistha 2-0. Het laatste doelpunt van de eerste helft werd gemaakt door Floris. Beide backs waren deze wedstrijd eens stuk naar voren geschoven. Floris kreeg een verkeerde pass aangespeeld halverwege het OSC helft. Na een paas stappen voorwaarts bedenkt hij zich geen moment en lanceert hij een schot op het doel en treft met doel.3-0. Ondanks aandringen van Elistha werd er deze eerste helft niet meer gescoord, wel werd nog een keer de paal geraakt.

De tweede helft verliep anders dan andere speeldagen. Daar waar Elistha vaak de tweede helft de overhand kreeg bleef OSC vandaag iedere mogelijkheid aangrijpen om de aanval te zoeken. Telkens weer stonden er wel 4 a 5 man klaar om de middenlijn te passeren om zo de weg te vinden naar de Elistha Goalie Stefan. Meestal was de Elistha achterhoede goed opgesteld om zo vroeg de aanval tegen te houden. Normaal gesproken wordt een foutje niet meteen afgestraft, echter van daag had Elistha al 2 meevallers te verwerken. Het lag in de straat der verwachtingen dan ook dat dit foutje meteen zou worden afgestraft en zo kwam dit doelpunt op conto van Oosterhout.3-1. De teleurstelling was van het gezicht van de Elistha goalie te zien, daar die jongen voor niets liever gaat dan de nul te houden. Gelukkig was Hijlke er nog om er snel weer 4-1 van te maken. Dit gebeurde in een 5 minuten durende man meer situatie. Oorzaak dat de keeper eruit was gestuurd was omdat hij een doorgebroken speler aantikte. Nog een verdedigingsfoutje zorgde ervoor dat Elistha een tweede tegendoelpunten te verteren kreeg. 4-2. Het laatste doelpunt werd gemaakt door Job die door een positiespel op links voor kwam te spelen. Job met Jihad zorgde ervoor dat de verdediging flink onder druk kwamen te staan, doordat ze telkens weer de achterlijn wisten te halen. Toch werd de assist voor het laatste doelpunt van de wedstrijd van de rechterzijde gegeven. Nadat de achterlijn was bereikt werd er voorgegeven en Job wist de bal zoals in een trainingspartijtje het net in te jagen. 5-2. Naast de doelpunten waren er nog meer kansen. Ook Elistha werd hierbij gered door de paal of door Stefan. Ook zijn collega keeper heeft menigeen schot op het doel weten te keren zodat het verschil niet groter werd.

Vandaag werd er met vlagen goed gevoetbald en soms werd er te makkelijk over gedaan. Door mensen op andere posities te laten spelen is er een beetje geëxperimenteerd om te zien hoe het een en ander zijn uitwerking heeft. Duidelijk was dat de hoeveelheid aanvallen nu goed verdeeld was over beide vleugels. Dit dankzij het goed verdelen van het spel door de as spelers. Gelukkig kan komende week weer iedereen trainen en is de ziekenboeg op dit moment leeg. Hetzij op enkele kleine kwaaltjes dan wel pijntjes na. Het beste is om dan te gaan voetballen en plezier te hebben, deze afleiding zorgt ervoor dat je de pijn bijna niet meer voelt. Zoals eerder aangegeven zullen de komende 3 wedstrijden tegen teams zijn uit de top 5. Deze teams zullen allemaal wel de uitdaging aangaan de koploper te verslaan. Als vandaag de nummer 10 was maak dan je borst maar nat voor de teams die hoger op de ranglijst staan.