40'
Jori Muller (schot)

E-Pupillen (najaar), E2, 3e klasse 16

15 oktober 2011 8:30

Elistha E2 heeft de goede reeks van de afgelopen weken kunnen vervolgen. Na de winst op Spero E5 en Arnhemse Boys E3 werd er nu gewonnen van Eldenia E6m. In Elden werd het 0-5.

Elistha kwam fel uit de startblokken en wist al meteen in de eerste minuut druk op het doel van Eldenia te zetten. Jori Muller deed wat hij altijd doet: scoren en en daarmee was de toon gezet. In de vijfde minuut kon Kaan na een prachtige aanval over 3 schijven afronden en stond het 0-2.

De rest van de eerste helft speelde zich hoofdzakelijk af op de helft van Eldenia. Nathan en Barend waren dicht bij een doelpunt, maar zagen beiden hun schot net voorlangs gaan. Aan de andere kant probeerde Eldenia wat terug te doen, maar de verdedigers Jord en Dani waren zeer alert en wisten de angel uit elke Eldenia aanval te halen. Keeper Revelino was ook weer als vanouds in vorm en redde nog een aantal keren knap en zorgde met goede uittrappen naar de zijkanten voor prima spelhervattingen.

De tweede helft was de wedstrijd nog wat meer in evenwicht, maar de handelingssnelheid en inzet van Elistha werd Eldenia uiteindelijk toch te machtig. Jori (2x) en Stijn brachten tussen de 34e en 40e minuut de voorsprong op 5 doelpunten. Elistha speelde prima en creëerde nog een handvol kansen, maar de scherpte ontbrak in de afronding. Eldenia probeerde sporadisch nog wat terug te doen en kwam een paar keer gevaarlijk voor de keeper. Revelino was echter opnieuw vastberaden om de nul te houden en dat lukte. Het bleef 0-5.