60'

C-Junioren (najaar), C1, 3e klasse 18

15 oktober 2011 14:00

C1 Elistha - Eldenia C3M 5-1 (2-0)

Ondanks dat de rijkelijk aanwezige toeschouwers in de zon stonden was het best fris langs de lijnen. Het uit Arnhemse afkomstige Eldenia was afgezakt naar sportpark de Pas in Elst en hadden in hun kielzog een gezellige bups toeschouwers meegenomen. Maar ook Elistha werd ook deze zaterdag gesterkt door trouwe toeschouwers die met enige regelmaat komen kijken.  Om te voetballen leek het in ieder geval ideaal weer met een temperatuur zo rond de 15 graden. Nadat vorige week de wedstrijd was afgelast was Elistha’s voetbal hormoon wel weer gestegen tot het niveau ‘het is weer tijd voor een lekker potje voetbal’.  Beide teams arriveerden een uur voor tijd op de accommodatie om aan een gedegen warming-up af te werken. Als laatste werd in de kleedkamers de laatste tactische details doorgesproken, zodat om 14u00 de wedstrijd een aanvang kon hebben onder de bezielende leiding van scheidsrechter Jan Hendriks.

Eldenia had de ‘tos gewonnen’ en Elistha mocht aftrappen. Na de aftrap werd direct duidelijk dat alle elf opgestelde Arnhemse meiden naar Elst waren gekomen om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. Zo werd niet een duel uit de weggegaan. Ook het fysieke werd hierbij niet geschuwd. Zo was regelmatig te zien dat de Elistha spelers moeite hadden hun balans te behouden op het moment dat er een duel werd uitgevochten. Eldenia ging voor de bal en als daarbij een speler in de weg stond dan kon je er van op aan dat er fysiek contact zou volgen. Als je niet gewend bent om bij ieder duel een flink fysieke optater te krijgen dan moet je wel even wennen. Zeker als je tegenstander een leuke dame betreft, denk ik maar. Toch bleef Elistha voetballen en ondanks de kansen die werden gecreëerd wilde het eerste doelpunt maar niet vallen. Het was rechtsbuiten Mitchell die na bij 20 minuten besloot dat het welletjes was. Met de bal aan de voet stoomde hij op vanaf de rechterzijde, halverwege de Eldenia helft. Hij gaat recht op de rechter doelpaal af en terwijl de rest van de Elistha voorhoede de aandacht trekt van de Eldenia verdediging staat Mitchell oog in oog met de goed keepende keepster. Mitchell deed vervolgens wat er verwacht werd. Hij haalde verwoestend uit en in een strakke lijn verdween de bal links boven in het net. 1-0. Zou dit het keerpunt zijn in de wedstrijd, zou de Arnhemse druk minder worden en het hoofdje erbij gaan hangen. Nee, niets van dit alles was het geval. Elistha kreeg niets gratis en moest voor iedere bal blijven vechten. In tegenstelling tot de makkelijk meevoetballende Elistha keeper Stefan had de Eldenia keepster daar meer moeite mee. Na uitvoerige coaching werd door o.a. Dennis, Jamiro en Mitchel meer druk uitgeoefend op de keepster en werd de verdediging beter vastgezet bij het uittrappen. De druk op de Eldenia keepster werd opgevoerd en Elistha kwam hierdoor veel sneller in balbezit. Het tweede doelpunt bleef dan ook gelukkig niet uit. De basis hiervoor werd gelegd door Hylke. Tijdens een van zijn aanvallend ingestelde avonturen wist hij zich de zestien meter binnen te wurmen en Jamiro te bereiken. De eerste helft spits wist de bal met zijn voet het doel in te laten rollen. 2-0. Ruststand.

In de tweede helft werden de buitenspelers vervangen door Mareno en Lisa om zo nog vaker de achterlijn te halen of zelf meer naar binnen te trekken en direct een doelpoging te wagen.  Dit lukte dan ook bijna in het begin van de tweede helft een prachtige voorzet van links werd net met het hoofd net over de rechter paal geknikt. Het goed draaiende Elistha middenveld onder aanvoering van Julian zorgde voor de verdeling van het spel. Het was Rachelle in de rol van middenvelder die een steekpass gaf op Mareno die vervolgens vrij kon doorlopen naar de keep(st)er. Deze hindernis bleek echter geen probleem te zijn en behendig wist hij de bal in het net doen belanden. 3-0.  Er vielen hierna nog twee doelpunten gemaakt door Jihad. Nadat zijn voorgaande doelpogingen gepareerd zag door de keepster wist hij via een schuiver rechts naast de keepster wel het net te bereiken. Dat de koek nog niet op was voor deze sprankelende speler had hij zelf natuurlijk niet gedacht, wel gehoopt. Dankzij goed aanvallend voorwerk van Lisa wist zij Jihad via de voorzet te bereiken. Het afmaken van de voorzet was eigenlijk niet meer dan een formaliteit waaraan invulling werd gegeven. 5-0. Door het goede verdedigen van Elistha waren er weinig kansen en als het gevaarlijk was kon er makkelijk een beroep worden gedaan op ausputzer Stefan. Dat Eldenia toch een doelpunt maakte lag niet aan het keeperswerk maar aan het feit dat de verdediging een keertje een steekje in de dekking liet vallen. Hierdoor stonden Eldenia spelers na een voorzet vrij voor Stefan die in een dergelijk situatie alleen maar kan hopen dat er slecht wordt ingeschoten. Helaas was dit niet het geval. Er viel niets aan te houden en helaas werd de nul niet op het scoreboard gehouden. 5-1. Eindstand.

Het was vandaag een wedstrijd waarbij we de eerste helft de wind mee hadden en de tweede helft de wind tegen. Het was dan wel geen heel harde wind, maar blijkbaar kan Elistha wel scoren tegen de wind in. Een meer actievere voorhoede welke meer druk uitoefende op de keeper en de verdediging vastzet tijdens uittrappen levert snel balvoordeel op. Zaak is wel dat het middenveld hier geen gat in laten vallen. Tevens is het goed om te zien dat de gaten welke veroorzaakt worden door de een opkomende verdediger worden geconstateerd door het middenveld en dat deze de taak tijdelijk overneemt. Voetballen is een teamsport en je zult zoveel verder komen als je het samen doet en er elkaar bij helpt!