12 - 0

ESA E5

E-Pupillen (najaar), E1, 2e klasse 08

15 oktober 2011 10:00

Op papier leek het een lastige pot te worden, de wedstrijd van Elistha E1 tegen ESA dat immers met pas drie verliespunten op de vierde plek stond. De praktijk bleek anders. Elistha E1 veegde ESA van het veld met een regelmatige 12-0 overwinning, waarbij de doelpunten gelijk verdeeld waren over de beide helften.

Het grootste verschil tussen Elistha en ESA is mischien wel de beleving in het team. Daar waar Andy Sapuletej zijn mannen om kwart over negen in de kleedkamer verzamelde, druppelden de spelers van ESA met hun ouders één voor één binnen op de Pas, de eerste om kwart over negen, de laatste tegen tienen. Ook na afloop ging ESA de kleedkamer niet in. Er verlieten zelfs spelers via de poort aan de lange zijde het speelveld. Een half uur later zat het team van Andy gezamenlijk aan de friet...

Hoewel de wedstrijd vooraf als lastig was bestempeld en ESA op zich netjes vanuit de opbouw probeerde te spelen, was toch al snel duidelijk dat Elistha geen moeilijke ochtend zou krijgen. Na een kwartiertje stond het 3-0, door doelpunten van Bob, Max en Tijn. Die score werd tussen de 20e en 22e minuut verdubbeld via Sam (eerst na een mooie combinatie met Jurre en vervolgens met een schot dat nog wel het lichaam van Nick schampte) en Jurre.

In de tweede helft bleef Elistha het doel zoeken met verzorgd samenspel. Nick, Max en nogmaals Max, na een solo van TIjn en een mooie voorzet van Marciano, brachten de dubbele cijfers in zicht. De 10-0 was misschien wel de mooiste van de dag: een prima pass van Max op Jurre die met een goede beweging Marciano vrij zette. Bob en Marciano zorgen ervoor dat het altijd kritische publiek, dat in de rust al riep dat er in de tweede helft toch nauwelijks meer gescoord zou worden geen gelijk kreeg: 12-0.