60'
65'

C-Junioren (najaar), C1, 3e klasse 18

17 december 2011 14:00

De winterstop was min of meer al begonnen voor Elistha. Geen thuiswedstrijden bij Elistha, clubhuis gesloten, trainer Tonny afwezig i.v.m. heugelijke persoonlijke omstandigheden. Tocht verzamelden zich weer 15 spelers op het altijd mooie sportpark ‘de Pas’. Ondanks de mindere voorbereiding deze week i.v.m. afgelastingen waren er spontaan enkele ouders extra gekomen om ervoor te zorgen dat we konden afreizen naar het Nijmeegse Orion. Op verzoek van Tonny was technisch commissielid Johan Hendriks uitgenodigd om vandaag de C1 te coachen. De hele ochtend was het mooi zonnig geweest en voordat we wilden instappen begon het hard te regenen … was dit een voorbode. De reis verliep in ieder geval voorspoedig . Op het ook rustige Orion complex werd in de kleedkamers de uitdagingen aan de spelers bekend gemaakt. Zo begon in de basis Stefan, Floris, Pieter, Rachelle, Bob, Jihad, Julian, Hijlke, Job, Dennis en Lisa. Nadat de scheidsrechter alle spelers aan elkaar liet voorstellen werd via de toss bepaald dat Orion mocht aftrappen.

Er kan een lang verhaal worden opgeschreven, maar waar het op neer komt is dat Elistha gewoon 3 keer scoorde in de eerste helft. Het eerste doelpunt viel relatief vroeg in de wedstrijd, een vlotte combinatie in het 16 meter gaf Jihad een kans om te schieten en het was ook direct raak. 0-1. Daarna was er een periode van minder beleving in het Elistha spel. Iedereen deed wel zijn werk, maar samen in aanvallend opzicht kon er niets extra’s worden gegeven om het verschil te maken. Er waren wel kansen, maar daar werd niet het rendement uit gehaald die je zou wensen met maar een 0-1 voorsprong. Zo kwam Orion nog dichtbij de gelijkmaker. Een doorgebroken speler  kwam oog in oog met Stefan, die zich zo groot mogelijk maakt en vervolgens met een keepactie voorkwam dat Orion langszij zou komen. Zo’n 10 voor het einde was het Lisa die de bal in de loop aangespeeld kreeg, in de 16 meter. Ze bedacht zich geen moment en haalde uit om de bal door het net te schieten. Helaas mislukte dit en het net hield de bal tegen, 0-2. Even later had Hijlke een helder moment en behield hij het overzicht toen hij aan de rechterzijde de 16 meter binnenkwam. De keeper kwam uit zijn doel en Hijlke stiftte de bal over de keeper. Netjes en beheerst belande de bal in het doel . 0-3, ruststand

Tijdens de rust werd de boel wat omgegooid en de wissels Jeffrey, Sven werden ingezet in de verdediging , Jamiro op het middenveld en Mareno werd als link buiten ingezet. De spelersgroep wees erop dat de snelle recht buiten van Orion. Sven zou zeker alle trucjes moeten gebruiken om deze speler geen doorgang te geven.  Daarnaast was er natuurlijk Jeffrey die nog rugdekking zou gegeven moest er voor zorgen dat de boel op slot zou zijn, De eerste paar minuten verliepen voorspoedig , want al na 2 minuten wist Julian te scoren. De vernieuwde Elistha verdediging was nog wat onwennig en kreeg te maken met een extra gemotiveerde  Orionse voorwaartsen. Ze bleven gevaarlijk rond de 16 meter opduiken en Rachelle besloot met een sliding in de 16 meter de aanvaller van de bal te ontdoen. Echter ze raakte ook de speler en de penalty werd laag over de grond verzilverd. 1-4. Met de snelle balvaardige Julian in spits positie kreeg de Orion verdediging het nog lastiger. Het duurde dan ook niet lang dat deze extra aanval impuls leidde tot een voorzet van rechts waarbij Mareno alleen nog zijn voet tegen de bal hoefde te zetten om de 1-5 aan te tekenen. Daarna was het weer de beurt aan Orion die op rechts doorbraken. Bijna bij de achterlijn werd er terug gepassed op de geheel vrij inkomende speler, net binnen de 16 meter. Met een goed geplaatst schot buiten bereik van Stefan werd de score op 2-5 gezet. Elistha wist de verschil weer op 4 te krijgen via een dood spelmoment. De vrije trap was een meter of 20 van het doel. De muur van Orion stond en de niet al te lange aanvoerder stond bij de eerste paal. Jeffrey had de vrije trap opgeëist. Hij speelde de bal over de muur en voldoende boven de aanvoerder die er net met zijn hoofd niet bij kon. 2-6. De snelheid van de Orionse voorwaartsen bleef gevaarlijk. Met een lengte pass in de voeten van de aanvaller werd de Elistha verdediging uitgeschakeld. De laatste man liet zich helaas verleiden toe te happen, wat mislukte. Zo kwam de aanvaller de 16 meter in en liet Stefan geheel kansloos achter op de grond. 3-6. Vervolgens was er een snelle aanval over links van Elistha. Mareno was de back voorbij gelopen speelde de bal net voordat de breed makende keeper in kwam glijden. Bij het neer komen raakte Mareno de keeper. De keeper die net terug was van een blessure, werd na de nodige verzorging weer op de been geholpen en probeerde het nog  even. Even later werd hij gewisseld. Bij de eerst volgende bal in de 16 meter moest de keeper uitkomen. Behendig schoot Julian langs de keeper op in het net. 3-7. Echter de keeper kon niet meer verder en moest gewisseld worden voor een veld speler. Hierna werd er nog even gevoetbald maar de eindstand was al bereikt. 3-7.

De regen was geen voorbode voor Elistha, helaas was de keeper van Orion minder gelukkig. Elistha had deze wedstrijd meer voetballend vermogen dan Orion. De dunne voorsprong de eerste helft had sneller moeten worden uitgebouwd. Een tegendoelpunt had waarschijnlijk een heel ander spel verloop tot gevolg gehad. Gelukkig werd er door Elistha nog 2 maal gescoord in de eerste helft. Helaas zijn er enkele doelstelling niet gehaald. Nul behouden, hier baalde Stefan stevig van. Ook de doelstelling voor Julian om er 6 te maken was misschien ambitieus, maar hij ging er wel voor, 3 was het resultaat. Nu even de spieren, gewrichten en botten wat rust gunnen en genieten van de feestdagen. Tot volgende jaar.