1'
Assist: Job Burgers

C-Junioren (najaar), C1, 3e klasse 18

24 september 2011 13:45

Tijdens de voorbereidingen voor de wedstrijd werd al snel duidelijk dat Elistha de vaste opbouwende backs zouden moeten missen. Dat de verdediging op het laatste moment er nog een enkel blessure bij kreeg, zorgde er toch weer voor dat er nog een keertje achter de oor moest worden gekrabd. Met Gillian die ook nog eens zijn onderarm in het gips heeft laat maar weer eens zien dat er zuinig omgesprongen moeten worden met de C spelers. Omdat C2 vandaag niet hoefde te spelen konden we makkelijker wat spelers lenen, zodat er uiteindelijk toch nog 2 wissels op het wedstrijdformulier konden prijken. Met 5 auto’s reisden we af naar het noorden van Arnhem alwaar SML C4 onze opwachting maakten.

Eerste klap is een daalder waard.

De normale warming up werd afgehandeld, waarna de aftrap kon plaatsvinden. Daarna ging het heel snel. SML speelde de bal voorwaarts en terwijl de meesten zich afvroegen waarom ze zo hard met de bal richting het Elistha doel liepen, stond de spits al oog in oog met keeper Stefan. Een oogwenk later moest Stefan de bal uit het net halen. Sml had Elistha volkomen verrast. Nu moest er gevoetbald worden, kijkend tegen een 1-0 achterstand. Gezien het spel wat de eerste helft werd vertoond leek het wel alsof Elistha van te voren had gehoord dat ze de wedstrijd moest beginnen met een doelpunt achterstand. Dat vind je als speler niet eerlijk. Misschien omdat je je op die manier achtergesteld voelt, ga je ook zo voetballen. Misschien heb ik het wel mis maar voetballend gezien kon er door Elistha geen vuist worden gemaakt. Ondanks verwoede individuele pogingen kwam samenspel er niet goed uit doordat er te statisch werd gevoetbald. Als er wel beweging was werd er wel weer achter de man gespeeld. Dat er voetballend vermogen is blijkt wel uit het feit dat Sml niet veel kansen
heeft gehad. Elistha daarin tegen heeft de eerste helft toch enkele schone kansen gehad. Helaas werden deze niet verzilverd. Zo werd onder andere de inzet van Dennis nog net door de speler net voor de doellijn weggeveegd worden en wist Lisa alleen de paal te raken. Het gevoel heerste dat er iets moest veranderen waardoor er meer spelvreugde te zien zou zijn. Tijdens de rust zou dit mogelijk opgepakt kunnen worden. Even samen een rustige analyse om het huidige spel te verbeteren.

Veerkracht

Door de wissels Mareno en Alper in te spits te plaatsen en achter Jamiro met Pieter van positie te laten wisselen gaf meer overwicht in de verdediging. De hele tweede helft heeft keeper Stefan weinig te doen gehad, terwijl hij in de eerste helft met grote regelmaat voetballend uitkomst moest bieden door de druk die kwam van de aanvallers van Sml. Ook Hylke kon in de tweede helft meer van zich doen gelden. Duidelijk beter in zijn spel kon hij meer voor het team betekenen in de opbouw, waarbij hij zijn verdedigende taken niet vergat. Ook Sven had er als links back duidelijk meer zin in. De rechts buiten van Sml had zeker niet verwacht dat hij zoveel moeite zou hebben van deze klein ogende lieve jongen. Maar als het er om ging zag ik hem verdienstelijk
‘zijn lichaam gebruiken’ om zo de aanval te stoppen. En dat was zeker niet zonder succes! Op het middenveld ging het ook allemaal iets beter lopen getuige het feit dat de middenvelder Job, Jihad wist te bereiken die dit maal wel de bal tussen de palen wist te jagen. 1-1. Gelukkig bleef het daar niet bij. Hylke wist aan de rechter zijde tot aan de zestien meter door te breken. Een half schot dan wel voorzet ging voor langs. Links buiten Mareno wist met uiterste inspanning de afstand te overbruggen en zijn voet tegen de bal te krijgen. Er waren maar weinigen die hadden verwacht dat hem dit zou lukken waaronder Mareno zelf. Verbaasd en daarom niet minder verheugd was Mareno inclusief de Elistha aanhang dat de bal in de touwen was gewerkt. 1-2. Daarna waren er nog vele kansen. Helaas stond het vizier meerdere malen te hoog gericht. Mogelijk was de ijlere lucht welke gepaard was gegaan met het warme weer hier mede debet aan. Maar ook de keeper van Sml wist op soevereine wijze, op 2 na, alle doelpogingen te stoppen.

Het was een zware wedstrijd. Wederom is het betere voetbal pas in tweede helft naar boven komen. De eerste helft werden er wel pogingen ondernomen maar het ptimisme ontbrak. Het lukt gewoon even niet om net iets meer te brengen en de manier waarop. Er werd wat gemopperd maar er was niemand die opstond en het team coachend op sleeptouw kon nemen. De tweede helft ging goed van start en met de zon in de rug en misschien wel door optisch bedrog heuvel afwaarts, ging de bal sneller rollen voor Elistha. Combineren ging weer beter waardoor de voetbal vreugde terugkeerde. Complimenten waren weer hoorbaar en er werd watmeer onderling gecoacht. Trainer Tonny was na afloop van de wedstrijd bijna zijn stem kwijt. Zou dat nou van het coachen zijn geweest of van de voorbereidingen van de Huissense kermis… We zullen het wel nooit zeker weten.