2 - 11

Elistha JO11-1

E-Pupillen (najaar), E1, 2e klasse 08

17 september 2011 11:15

Moeilijk hadden ze het niet, de spelers van de E1 in Westervoort. Terwijl het voor de wedstrijd toch nog even spannend was. Nick was afwezig, Sam en Max hadden de afgelopen week wat last van kwetsuurtjes gehad en ook Janoa bleek voor de wedstrijd last van de voet te hebben. Tot overmaat van ramp had keeper Tom last van zijn buik, zodat trainer Andy Sapuletej slechts over vier zeker fitte spelers kon beschikken. Daarom werd F1-speler Bram in het oranje gehesen en hield zelfs F2-speler Ayte zich paraat. Maar dat laatste bleek gelukkig niet nodig.

Al na twee minuten was het 0-1. De diepe, hoge bal van Jurre was te diep voor Sam, stuiterde voor de keeper die vervolgens al grabbelend de bal achter zich in het doel zag gaan. Voor de E1 was dat het sein om het vooral van afstand te proberen tegen een tegenstander die met het combinatievoetbal van de afgelopen weken helemaal van de mat gespeeld zou zijn.

Bij rust was het slechts 0-6. Marciano maakte de 0-2, en Max en Bob scoorden elk twee keer, waarvan Bob een keer met het hoofd.

In de rust bleek de tegenstander ineens van het veld verdwenen. Bijna een kwartier bleef Westervoort in de kleedkamer en daarmee was het Elster ritme behoorlijk ontregeld. Meteen na de rust viel dan ook de 1-6. Elistha pakte de draad weer op en liep uit naar 1-9 via Sam, Max en Marciano.

Na de 2-9 was Elistha vooral bezig met de poging om Bram een doelpunt te laten maken. Dat lukte helaas net niet. Vlak voor tijd zorgden Sam en Tijn toch nog voor dubbele cijfers.