FC Lienden E2

E-Pupillen (najaar), E1, 2e klasse 08

10 september 2011 14:00

Remco kuster

Na twee overwinningen in de beker, heeft Elistha E1 ook de eerste competitiewedstrijd in winst weten om te zetten. Nadat vorige week in de beker Lienden E1 al was verslagen, bleek ook de E2 van Lienden niet opgewassen tegen Elistha: 4-1.

Tijdens de warming-up merkte trainer Andy Sapuletej al op dat de spelers niet echt scherp waren. Naar de oorzaak kunnen we gissen, maar mogelijk was het een combinatie van het warme en vochtige weer (in de kantine stond zelfs een laagje condenswater op de vloer) en het feit dat de warming up kort was omdat er foto's voor de site en met de nieuwe sponsor gemaakt moesten worden.

Na vijf minuten was de stand al 0-1 door een frommelgoal. Daarna kwam Elistha beter in de wedstrijd, al waren er kansen over en weer. In de 19e minuut scoorde Nick de gelijkmaker en toen Marciane twee minuten later de 2-1 maakte, leek de strijd beslist. Vlak voor rust kreeg Elistha nog een grote tegenslag te verwerken. Sam kwam verkeerd neer en verdraaide op pijnlijke wijze zijn knie. Verder spelel was onmogelijk.

In de tweede helft liep Elistha uit naar 4-1. Tijn soleerde op de inmiddels van hem bekende wijze het hele veld over en scoorde de 3-1. Het slotakkoord van Max was prachtig: met een subtiele beweging krulde hij de bal in de hoek.

Na afloop kon Elistha tevreden zijn. In de tweede helft liet de ploeg prima spel zien. Bovendien blijken de spelers goed te wennen aan het principe dat ze geen vaste plaatsen in het veld meer hebben, zodat ze zich zowel aanvallend als verdedigend steeds verder kunnen ontwikkelen.

Elistha E1 toont trots het nieuwe tenue, gesponsord door Hendriks Cleaning en Lucas Jansen.