...
47'

E-Pupillen beker poule, E1, Groep 3 2

19 september 2011 18:30

Ondanks een 4-2 nederlaag tegen Redichem, heeft Elistha E1 de poulefase in de beker overleefd. Op basis van doelsaldo is de E1 na een spannende wedstrijd tegen een prima tegenstander door.

Vooraf was er wat onduidelijkheid over het precieze resultaat dat de Elster mannen in de tweede rond zou brengen. Een blik op de stand leverde echter op dat een nederlaag met maximaal drie doelpunten verschil aanvaardbaar was. Dat verschil van drie doelpunten was na 12 minuten echter al gemaakt.

Vanaf dat moment ging Elistha echter voetballen en knokte zich terug in de wedstrijd. Kansen waren er genoeg, maar vonden de schoten niet een keer de fantastische keeper van Redichem op hun weg, dan bleek het doel toch weer echt te laag en vloog de bal, al dan niet via de lat, over. Pas diep in de eerste helft was het Marciane die de 3-1 aantekende.

Na rust was Elistha sterker, al kreeg keeper Tom heel wat werk te verrichten. Hij hield echter lange tijd zijn doel schoon. Nadat Marciane halverwege de tweede helft voor de 3-2 had gezorgd leek Elistha door te gaan drukken. Dat leverde echter niet de verdiende gelijkmaker op en enkele minuten tijd viel zelfs de 4-2.

Redichem leek echter genoegen te nemen met de overwinning en ging niet vol vuur op zoek naar het vijfde en zesde doelpunt. Elistha bleef de laatste minuten redelijk eenvoudig overeind en vierde de nederlaag als een overwinning.

Ondanks de nederlaag was trainer ANdy Sapuletej achteraf tevreden. "Ze hebben beter gespeeld dan afgelopen zaterdag", zo vergeleek hij de maandagavondnederlaag met de overwinning met dubbele cijfers van het weekend.