10 - 1

OSC E3

E-Pupillen beker poule, E1, Groep 3 2

27 augustus 2011 12:00

De E1 is het seizoen ijzersterk begonnen met een 10-1 overwinning op OSC F3. De kern van het team (Bob Hendriks, Max Hendriks, Tom Terng, Nick Lewe, Sam Jansen, Yanoa Usmany) van trainer Andy Sapuletej boekte vorig jaar als E3 al veel succes. Het zestal, waarvan Tom Terng overigens de nieuwe keeper is, is aangevuld met Marciano Sapuletej, Tijn Wiersma en Jurre Cluitmans.

Tegen OSC begon het team, gestoken in nieuwe kleding, gesponsord door Hendriks Cleaning, ijzersterk. Voorin wisten Max Hendriks en Jurre Cluitmans elkaar uitstekend te vinden. De 1-0 scoorde Max uit een voorzet van Jurre, en bij de 2-0 en 3-0 waren de rollen omgekeerd.

Na de 3-0 kreeg OSC wat meer vat op het spel en was enkele keren gevaarlijk. OSC kreeg in deze fase ook enkele corners. Maar Tom keepte uitstekend en wist zijn doel schoon te houden. Voor rust scoorde Max de 4-0 (voorzet weer van Jurre) en wist OSC ook tegen te scoren: 4-1.

Hoewel ook in de tweede helft OSC nog regelmatig gevaarlijk voor het doel wist te komen, slaagde OSC er niet in om dichterbij te komen. En naarmate de tweede helft vorderde kreeg Elistha meer en meer de overhand. Op aangeven van Tijn scoorde Sam zijn eerste doelpunt van het seizoen. Jurre maakte, weer op aangeven van Max, de 6-1. Uit een corner van Jurre maakte Sam de  7-1.

De wedstrijd was inmiddels beslist, maar de spelers van Elistha wilden graag dubbele cijfers op het bord. Dat lukte. Bob maakte de 8-1 (op aangeven van Janoa) en 9-1 (pass van Marciano). Op aangeven van Bob maakte aanvoerder Marciano het slotakkoord.

Na afloop toonde trainer Andy Sapuletej zich een tevreden man, en hij maakte zijn spelers dan ook terecht een compliment. Met name het samenspel verliep uitstekend. Ook gingen de spelers goed om met het gegeven dat ze niet meer op een vaste positie spelen, maar tijdens de wedstrijd rouleren. Hiervoor is gekozen om alle spelers op verscihllende posities te laten spelen, iets wat de voetbalontwikkeling van de jonges zal bevorderen.

Tijdens de rust luisteren de spelers aandachtig naar de aanwijzingen van de trainer