Pim Janssen (schot)

Kabouters

7 mei 2011 9:45

Kabouters Elistha maken het zich, uit bij F.C. Lienden, onnodig moeilijk!

Met een geflatteerde uitslag, van 7-3, hebben de Kabouters van Elistha het zich onnodig moeilijk gemaakt uit bij F.C. Lienden, mede door een slechte start!

De wedstrijd in Lienden ging om precies om 09.45 uur van start op het kunstgrasveld van F.C. Lienden! De zon kwam er al aardig door en het was in het begin al te zien dat de meesten even hun draai moesten vinden op dit onbekend soort ondergrond! Trainer Pim had 4 wissels tot zijn beschikking en met Bjarne op het doel, nam spits Pim in de eerste minuut de andere 6 spelers op sleeptouw. Al in de eerste minuut gaf Elistha een corner weg, maar deze was verder ongevaarlijk. In de 2e minuut een counter van Jesper, waar een kans voor Tom uit voortkwam, naast! Aan de andere kant volgt er een corner voor Lienden, Niek ontneemt Lienden de kans om te schieten door goed verdedigend werk! Na zo'n 4 minuten spelen kwam de druk van de kant van Lienden en uit het niets valt de 1-0 voor de thuisclub! Na de aftrap werd de druk zelfs nog opgevoerd door Lienden en kwam er nog een dikke kans voor Lienden, maar Bjarne redt voor Elistha! In de 5e minuut alweer een counter voor de thuisploeg, maar ook deze werd gestopt door Bjarne! Bjarne die gelijk een goede indruk achterliet als keeper, erg balvast was, alles goed overzag en dan heb ik het nog niet eens gehad over zijn verre uittrappen! Prima werk! In de 5e minuut een klein kansje voor Pim, gegund door Jesper!  In de 6e minuut zet Elistha iets meer druk en wat de gehele wedstrijd opvalt zijn de vele ingooien, zo nu ook een die naar Jedidja gaat en deze gaat  met een rush naar voren, zijn schot beland helaas voor Elistha in het zijnet van het doel! In de 8ste minuut blijft Elistha druk zetten en krijgt als beloning weer een corner voor de bezoekers, deze levert echter geen gevaar op voor Lienden, maar de druk houdt aan! Na slordig balverlies in de 10e minuut op het middenveld, valt geheel tegen de verhouding in de 2e treffer van Lienden! De 2-0 is een feit! Hierdoor zijn de Elistha kabouters zwaar van slag en tot overmaat van ramp tikken ze in de 11e minuut de bal ook nog is in eigen goal! Al met al zeer knullig, maar de bal was er anders ook wel ingegaan, gezien het feit dat er verder niemand meer in de verdedinging stond!
De klap van de 3-0 kwam hard aan bij de bezoekers! Elistha gaf niet op en in de 12e minuut was er, na een verre ingooi van Niek, zowaar weer is een kansje voor Pim! Ook in de 13e minuut weer een kans voor Pim, maar de verdediging van Lienden voorkwam de 3-1! In de 14e minuut verdedigd Tom 2 keer goed uit en 1 keer kwam Zara in een kansrijke positie te staan, maar schoot helaas voor Elistha naast! Tom en Niek deden goed werk in de 15e en 16e minuten van de eerste helft en voorkwamen erger! In de 17e minuut kwam, na een van de vele mooie uittrappen van Bjarne, Pim net niet toe aan scoren! In de 20ste minuut kreeg Jedidja, na een corner van Lienden, met een counter nog een kans maar ook deze werd gestopt!

De 2e begon met winst, want de aftrap was voor ons! In de 2e minuut een grote kans voor Jesper en in de rebound voor Luna, maar het leek af en toe wel of we windkracht 10 tegen hadden, de ballen wilden er niet in aan de kant van de tegenstander! In de 3e minuut een grote kans voor Niek, na een verre ingooi van Jedidja! Elistha is in het begin van deze 2e helft de betere partij, ondanks de 3-0 achterstand! In de 4e minuut schiet Luna op de paal en Mila krijgt hem er na het terugketsen van de bal ook niet in! Na een mooie voorzet in de 5e minuut van Mila op Jedidja blijkt de windkracht nog niet afgenomen, want ook Jedidja krijgt hem er niet in! In de 6e minuut mocht er door de scheids worden doorgespeeld na een zuivere uitbal en door alle verwarring ging Lienden alleen af op de goal van Elistha en maakte de 4-0! Na het bestuderen van de beelden bleek de bal inderdaad uit te zijn geweest, maar helaas is dat niet meer terug te draaien! Wel moet gezegd worden, dat door deze dwaling Elistha de wedstrijd als verloren kon beschouwen! Elistha was ontredderd en na een foute inschatting van een ingooi van Lienden volgende in de 7e minuut al snel de 5-0! De swung was eruit en in de 8e minuut volgde na een counter van Lienden al de 6-0! Geflatteerd allemaal want Elistha was zeker niet de mindere ploeg! Verdedigend en in het afmaken was Lienden net even een tikkie beter! In de 9e minuut een scheidsrechtersbal vlak voor het doel van Lienden, maar deze draaide helaas op niks uit! Weer een uitbraak van Lienden, maar op het middenveld waren Tom en David dit keer de baas! Ook mauro blokte een paar nuttige ballen! In de 10e minuut viel, ondanks een prachtige poging van Pim de bal alsnog van de doellijn te redden, de 7-0! Gelijk in de 11e minuut nadat Elistha had afgetrapt, viel uit het niets de verdiende 7-1! Jedidja trapte de bal subliem in het net van de tegenstander! Door een onbekende oorzaak lag er iedere minuut wel een speler van de tegenstander kermend op het veld en had de 4e official minimaal 3 minuten extra tijd bij moeten trekken, maar verzuimde dit echter! Elistha werd sterker en had als ze zo waren begonnen zeker niet verloren in mijn optiek! In de 12e minuut viel na een perfekte corner van Mila de 7-2! In de 13e en 14e minuut kwam het tot een flink aantal kansen maar nog steeds leek Elistha de wind tegen te hebben! In de 15e minuut weer een knappe redding door Bjarne, die voor mij toch echt de verrassing van deze match was! In de 16e minuut een dot van een kans voor Jesper en met een droge knalde Pim de stand toch nog op 7-3! De eer was gered en eerlijk gezegd had er meer in gezeten voor Elistha, die als een goede dieseltruck wat laat op gang kwam! De uitslag van 7-3 is ietwat geflatteerd en er is zeker niet verdiend verloren!

Bij de penalty's was toch duidelijk het verschil van teams en de ware kracht van Elistha te zien!