De Pas 5
6662BK
ELST GLD
tel. 0481-371879

De derby tegen Valburg, gespeeld op goede vrijdag, het werd een hele goede vrijdag. Veel publiek was er deze avond naar de Pas gekomen. Vlaggende kinderen, vuurwerk en ruim vierhonderd toeschouwers kregen een van Elistha zijde overtuigende pot voetbal op de mat voorgeschoteld. Valburg maakte vanaf het begin af aan duidelijk dat ze de opbouw van Elistha wilden verstoren en met hoge druk op onze laatste lijn probeerden ze Elistha in paniek te krijgen. In de eerste tien minuten was het daardoor wel even zoeken naar de juiste oplossingen binnen het veld. Een paar ballen die door de druk al in het eerste kwart verkeerd werden ingespeeld of over de zijlijn moesten worden geschoten. Toch leverde dit Valburg buiten een aantal inworpen rond onze zestien meter geen kansen op. Elistha paste hierop wat aan in de spelopvatting en hierdoor bleven we beter in balbezit en werden we langzaam aan de baas op het veld. Toch was het eerste schot op doel voor Valburg, het bleek uiteindelijk ook het enige gevaarlijke moment voor onze gasten te zijn deze avond. Zoals aangegeven, Elistha vond de oplossing om onder de hoge druk uit te komen en de snelheid voorin en de balvastheid van onze middenvelders maakten dat Elistha de lakens steeds meer ging uitdelen. Een doelpunt, afgekeurd vanwege buitenspel, had voor Valburg al een waarschuwing moeten zijn maar uiteindelijk viel de 1-0 uit een standaardmoment. Op deze standaardmomenten was de avond voor de wedstrijd nog getraind en het moet gezegd, de meeste hoekschoppen waren ook nu weer levensgevaarlijk. Logisch dat de goal uit een ingestudeerde hoekschop viel, Marciano kopte binnen uit een corner van Noa. Elistha bleef goed in balbezit en de snelheid en het creeren van een extra man, Valburg kon de oplossing op deze avond niet vinden. Na de rust een vroege goal van Bram (diepe bal van Ryan achter de laatste lijn) die alleen voor de keeper kalm bleef en binnenschoot. Valburg leek het hoofd al in de schoot te werpen en kwam goed weg dat de scheidsrechter na een overtreding op de middenlijn geen 2e gele kaart uitdeelde aan de linksback. Zoals eerder al vermeld, Elistha bleef scherp en geconcentreerd en gaf helemaal niks weg. Logisch was het dus ook dat de score verder opliep, Carlito kopte een afgemeten voorzet van Mila binnen. Vlak voor deze goal kon Angelo in een 1 op 1 met de keeper de score al verder uitbreiden, het lukte vandaag niet.
Met nog wat wissels in de laatste fase van de wedstrijd gooide Elistha "volwassen" de wedstrijd in het slot. De 2e periode die al eerder in gewonnen was nu ook bovenaan geeindigd door deze overwinning en met 19 punten uit 7 wedstrijden mooi afgesloten.
Nu nog 5 wedstrijden proberen de 2e plaats in handen te krijgen en dan richting nacompetitie, hopelijk met net zoveel support van de Elistha jeugd en aanhang.