De Wijchert 1
6603AH
WIJCHEN
tel. 024-6412816

Een overwinning in de absolute slotfase van de wedstrijd, de laatste trap van de wedstrijd was de door Angelo ingeschoten penalty.
Dat juist hij de 1-2 binnen kon schieten was op zich al een bijzonder verhaal, 2 weken ziek geweest en op vrijdag groen licht gekregen van de huisarts. Door een ziekmelding van Cane op zaterdagochtend hebben we Angelo last minute toch maar toegevoegd aan de selectie en die beslissing betaalde zich uit.
Dat het tot de laatste trap spannend bleef dat was echter onnodig, met name voor rust verzuimden we afstand van de gastheren te nemen. Diverse kansen en mogelijkheden waren niet aan ons besteed deze zaterdag. Het begon al met een bal die de keeper in de korte hoek kon pakken, het schot in de korte hoek was van Xavier. Aansluitend de corner en de inzet van Tijn die van de lijn werd gered, even later een weer een kans gered door de keeper. We hadden de touwtjes flink in handen. Met een goed verzorgde opbouw en veel beweging kwam AWC er in de eerste helft niet aan te pas. De logische 0-1 viel uiteindelijk ook, een prachtige steekbal van Jurre op de diepgaande Mila die alleen voor de keeper beheerst binnenschoot. Vervolgens via de buitenkanten (Sem en Niek) nog een paar keer gevaarlijk de achterlijn gehaald maar dan moet de eindpass iets nauwkeuriger. En wellicht de grootste kans was er een na nog een prima loopactie van Mila, ditmaal schoot hij naast.
Na rust waren we iets minder balvast en dan komt het aan op geduld in balbezit en de juiste loopacties. Soms hadden we hier de verkeerde keuzes en bij een van die momenten kregen we een counter om de oren. Een overtreding van Nathan leverde daar een strafschop op voor de gastheren. De eerste serieuze bal op doel verdween er gelijk in. 1-1 en weer opnieuw beginnen, maar ook een moment van slag. Binnen de minuut kreeg AWC de 2e en laatste kans van de wedstrijd, wel een enorme dot. Gelukkig speelde de spits de bal langs de verkeerde kant van de paal (voor hun verkeerde kant natuurlijk)
Elistha nam de regie weer terug in handen en ging op zoek naar de hernieuwde voorsprong, we speelden in de 2e helft wat minder kansen bij elkaar en wanneer we gevaarlijk werden konden we de trekker niet overhalen.
Toen de scheidsrechter aangaf dat er nog 45 seconden te spelen waren (op vraag van AWC aanvoerder) legden we ons bij een gelijkspel neer.
Terwijl wij in balbezit waren en nog in de aanval gingen geloofde niemand meer in een driepunter. Een laatste inbreng in de zestien meter van AWC zorgde voor wat paniek bij het uitverdedigen aan de kant van AWC. De bal ging als een vuurpijl omhoog en die vuurpijl  moet natuurlijk ook weer dalen. In een duel tussen Noa en een middenvelder van AWC zag de scheidsrechter een ongeoorloofde actie van de AWC'er. De bal ging op de stip en na een enorm tumult en diverse kaarten voor AWC (protesten) waaronder 2 rode, bleef Angelo koelbloedig en schoot binnen.
Voor de derde keer op rij een uitwedstrijd gewonnen, dat zal even geleden zijn voor een eerste elftal van Elistha, prima mannen.