Dalwagen 82
6669CE
DODEWAARD
tel. 0488-411869

Een gestolen overwinning, daar was iedereen het wel over eens. Een wedstrijd tegen een echt eerste elftal, de rest van de competitie is dat natuurlijk ook, maar de leeftijdopbouw van deze ploeg is totaal anders in vergelijking met het merendeel van de andere ploegen.
Waar uit het onderzoek van de Gelderlander bleek dat wij met 20,6 de jongste ploeg van de Betuwe zijn daar blijkt Dodewaard met 29,4 de oudste. Dat verschil in ervaring zie je bij vlagen, even vasthouden voor het weglopen, wat overtredingen waar je U tegen zegt. Publiek wat anno 2023 nog altijd vreemd doet tegen de bezoekers. Dat en het verschil in kilo's en het moeilijk bespeelbare veld maakt Dodewaard uit een lastige pot.
In de eerste 20 minuten gebeurde er veel, een snelle achterstand na slap ingrijpen achterin, een snelle gelijkmaker uit een corner (Ryan), de eerste gele kaart voor Dodewaard naar een aanslag op Sem, voorsprong via Neteesh en weer een gelijkmaker uit een omschakeling.
Daarna wat meer controle over de wedstrijd of in ieder geval wat minder tempo en dus ook minder fouten.
Het spel werd er niet leuker op, veel fouten en hotseknots.
Na rust was het qua spelbeeld niet heel anders, al was het Dodewaard die vaak vanuit opportunisme nog wel tot een kans kwam. En die kansen waren dan ook direct vrij groot. De engel op het doel van Ayte deed echter zijn werk, meerdere malen zelfs.
Bal op de lat, rollertje buitenkant paal en in de blessuretijd een knal van dichtbij op de deklat (na een prachtige aanval van de gastheren)
De scheidsrechter had 10 minuten extra gevonden en daar waren we in eerste instantie niet blij mee, want met 2-2 weg, daarmee zouden we best tevreden zijn. In de zesde minuut echter vond Marciano ruimte voor het schot van net buiten de zestien meter. Laag in de hoek verdween hij achter de keeper en ineens stonden we voor, nog 3 minuten overleven. Dat lukte en dus met een overwinning naar de kerstdis toe. Een korte winterstop staat ons te wachten want 20 januari spelen we alweer bij AWC, kijken of we vanuit de huidige 4e plek nog stappen kunnen maken.