Geweldige eerste helft is de basis voor een verdiende overwinning

De Pas 5
6662BK
ELST GLD
tel. 0481-371879

Benieuwd hoe we de forse nederlaag tegen Wissch hadden verteerd. Zonder de geschorste Nathan, een wedstrijd schorsing nav zijn rode kaart vorige week, begonnen we goed aan de wedstrijd. Het strijdplan ter elfder uren aangepast om niet nader te benoemen redenen trokken we vanaf minuut 1 naar voren. Met veel druk op de opbouw van de gasten uit beneden leeuwen en druk op de matige trap van hun keeper. Dit leverde in de eerste minuten al een aantal keren diep op hun helft balveroveringen op, binnen 5 minuten hadden we daar twee kansen uit moeten spelen maar de voortzetting was in deze fase nog niet voldoende. Wel grepen we Leones vast om niet meer los te laten en Elistha speelde de beste helft van dit seizoen. Het was dan ook verdiend dat er na 17 minuten spelen een voorsprong op het bord kwam. Een balverovering van Xavier, een individuele actie van Bram, zijn schot door de keeper gepakt maar niet goed verwerkt en Angelo die al koppend de bal binnen kon lopen.
Net over de helft van de eerste helft leek Elistha de wedstrijd al in het slot te gooien, eerst een droge knal van Mila van net buiten de zestien. Een minuut later een mooie assist van dienzelfde Mila waardoor Carlito in een 1 op 1 langs zijn back vloog, binnenkant paal vloog de bal binnen en stond er 3-0 op scorebord, we waren 25 minuten onderweg.
Van de tegenstander niets te duchten. Zuur was het dan ook dat we een tegengoal kregen uit een verre ingooi, die treffer werd binnen de minuut tenietgedaan na een assist van keeper Ayte en een prachtig lob van Angelo over de uitgekomen keeper.
We zaten inmiddels in minuut 40 en 41. Nog was de koek niet op, want vanuit een vrije trap schoot de nummer 10 van de gasten ineens nog 4-2 binnen, een spectaculaire eerste helft dus.
Gezien het spelbeeld zonde dat de marge slechts 2 was, dat geeft toch een ander gevoel, vooral ook voor de tegenstander.
Maar na rust was het eenzelfde spelbeeld, Elistha was weliswaar minder dreigend, toch was er geen vuiltje aan de lucht. Daarvoor was de teamtaak, verdedigen, te goed verzorgd aan onze kant.
Met het inbrengen van een extra aanvaller probeerde Leones nog wat te bewerkstelligen, maar het inbrengen van Cane en Tijn als tegenzet was ook dat "probleem" direct getackeld.
Een mooie teamprestatie en een dikverdiende overwinning.