Dennenstraat 25
6543JP
NIJMEGEN
tel. 024-3770219

De wedstrijd in Nijmegen tegen Quick was er een waar met name over de bizarre weersomstandigheden werd gesproken. Vanaf de sftrap een zeer koude wind gecombineerd met een enorme hoeveelheid water maakte dat het onverantwoord was om te voetballen. Maar ja, kunstgras en de wedstrijd gaat dan gewoon door.
De start van Elistha was veelbelovend, Mila zag in minuut 1 de keeper voor de goal staan en schoot vanuit de cirkel op de lat, goed gezien maar pech. In het eerste kwartier was het van 2 kanten zoeken, hoe staat de tegenstander nu precies en hoe vangen we dat op. Zonder noemenswaardigheden was er controle aan beide kanten. De 1-0 deed dat spelbeeld kantelen, een corner waaide ineens binnen bij de 2e paal. We waren danig van slag en verloren onze afspraken en spelopvatting ineens uit het oog. Met een vlotte 2-0 verdween ook een beetje gif in de ploeg en we lieten het gebeuren. Daar moeten we echt in ontwikkelen, want wie zet de ploeg op scherp en geeft er eens een keer iemand een schop onder de kont? De cadeau gegeven 3-0 leek de wedstrijd al voor rust te beslissen.
De pauze werd door de scheidsrechter (69 jaar jong) benut om een droog setje aan te trekken, maar de beste man had het zo koud dat het hem in zijn eentje niet meer lukte. Met behulp van onze verzorgster was de man na 20 minuten in een droog tenue gestoken en konden we door. Onze jongens (en die van Quick) en de grensrechters waren doorweekt en tot op het bot koud.
Toch kregen de jongens in het oranje snel energie, want binnen 2 minuten tikte Carlito van dichtbij de 3-1 binnen. En na 9 minuten deed Noa hetzelfde en stond het ineens 3-2.
Elistha rook bloed en iedere corner was levensgevaarlijk, de storm ging pas liggen nadat Noa de 3-3 had binnengekopt.
Elistha nam wellicht onbewust wat gas terug en Quick kwam weer op adem. Met de wind mee bleven we echter wel de bovenliggende partij en met kansen op de 3-4.
De 3-4 viel vlak voor tijd toen Silvio van dichtbij binnenkopte, de scheidsrechter zag echter een duw en keurde de goal af.
Complimenten voor de vechtlust van de mannen in deze verschrikkelijke omstandigheden (qua weer dan hé)