De Pas 5
6662BK
ELST GLD
tel. 0481-371879

Een zakelijke overwinning, eenvoudig over de streep getrokken. Zo was de winstpartij het best te omschrijven en dus ook dik verdiend.
Met 18 fitte spelers in de selectie, voor het eerst sinds jaren, ruime keuze dus voor de trainers. Ook moeilijke beslissingen en daar moet iedereen aan wennne, want ook dat is voor het eerst sinds jaren. Maar goed, 11 mensen begonnen gretig aan de wedstrijd en waar het een belangrijke wedstrijd was voor de stand in periode 2, daar leek de tegenstander zich hier totaal niet mee bezig te houden.
Er ontspon zich een wedstrijd waarbij de gasten het helemaal niet erg vonden dat Elistha veelvuldig in balbezit was, een tactisch steekspel leek in de maak. Elistha bracht echter wel enige dreiging voor het doel van Oranje Blauw en wat kleine kansen, corners en vooral veel balbezit op de helft van de tegenstander drongen de gasten naar achteren.
Bij een van die kansen raakte Jurre dusdanig geblesseerd aan zijn pols (later bleek gebroken) bij een botsing met de keeper. Een wissel tot gevolg hebbende natuurlijk, Angelo kwam en was al snel belangrijk met een onbedoelde assist op Carlito. Vanuit een corner kon Angelo scoren maar de bal rolde voor de voeten van een attente Carlito, die tikte van dichtbij met links binnen.
Een minuut of 10 later leek de beslissing reeds te vallen toen Sem goed reageerde op een te korte terugspeelbal. De laatste man op dat moment trok aan de noodrem (vasthouden) en moest er met rood af. Het geloof bij Oranje Blauw verdween als sneeuw voor de zon.
Nog wat kansjes en kansen, de mooiste na een geweldige solo van Sem, maar de 1-0 stand bleef staan als ruststand.
Na rust, met 2 wissels aan onze kant, een snelle beslissing door een actie van Carlito op rechts, ditmaal waren de rollen omgedraaid en kon Angelo binnen schieten. Na deze goal een saai restant van de wedstrijd, Elistha hoefde niet meer en de gasten uit Nijmegen hadden geen enkel geloof meer en konden niet meer. De tijd volspelen en kijken of we nog ergens een doelpunt konden maken. Dat lukte niet en Ayte hoefde slechts 1 keer handelend op te treden bij een rollertje. Een prima overwinning dus.