De enige winst op deze zaterdag is het opgehaalde bedrag voor Prinses Maxima Centrum.

De Pas 5
6662BK
ELST GLD
tel. 0481-371879

Een mooie, tussen aanhalingstekens, zaterdag waarop we als vereniging jeugdlid Jesper hebben kunnen herdenken. Door het feit dat degradatie voor zowel Elistha als ook Valburg al een feit was stond er niets meer op het spel. Het eerbetoon was prachtig met dank aan de gasten uit Valburg en de tegenstander van Elistha 2 (Dieren)
Na het eerbetoon moet je dan nog voetballen en de wedstrijd was van een bedenkelijk niveau. De openingstreffer paste in het geheel niet bij dat niveau, want de afstandknal van Mila verdween prachtig in de kruising. In de daarop volgende minuten kwamen de beide teams nauwelijks tot een fatsoenlijke aanval en een penalty (domme overtreding Sebastiaan) leverde een kantelmoment op.
1-1 en Valburg kreeg wat meer de energie in de ploeg, energie die er bij ons maar niet in kwam. Kansen leverde deze eerste helft niet meer op, wel een doelpunt voor de gasten. Onnodig balverlies (Jamiro) zorgde ervoor dat Nathan hard moest ingrijpen op randje zestien meter, de toegekende vrije trap werd laag binnengeschoten. Daar had Ayte waarschijnlijk meer kunnen/moeten doen.
Na rust een periode waarin we, zonder echt gevaarlijk te worden, de overhand hadden. Met de aangepaste opstelling kregen we wat meer energie in de ploeg en Valburg was zoekende hoe dit op te lossen. 5 min of meer dreigende momenten leverde dit op maar plots viel aan de andere kant de 1-3. Angelo hield met een uiterste krachtsinspanning de bal binnen, hij dacht echter dat de bal uit was en liet hem liggen voor een speler van Valburg die middels 2 klutsballen ineens vrij voor Ayte stond.
In het restant van de wedstrijd kreeg Valburg ruimte om te counteren en was daar een aantal keren dreigend bij, Elistha kreeg via Sem, Carlito en Mauro nog kleine kansjes om gevaar te stichten.