De Pas 5
6662BK
ELST GLD
tel. 0481-371879

De laatste thuiswedstrijd van het seizoen leverde een overwinning op voor ons eerste elftal. De gasten uit Wijchen konden geen punt uit het vuur slepen tegen het gemotiveerde thuisteam. Elistha speelde bij vlagen een goede pot, in balbezit werden er lange periodes de juiste keuzes gemaakt en moesten de gasten zonder bal veel meters maken. Elistha via verzorgd spel en de gasten via de lange bal, dat was het spelbeeld.
Elistha wist regelmatig goed de ruimte te benutten die de gasten lieten ontstaan op het middenveld. Toch duurde het vrij lang voor Elistha van de geboden ruimte kon profiteren en het was nu juist een keer niet de lange bal die werd gespeeld. AWC probeerde eens een keer op te bouwen en dat liep direct mis, Angelo onderschepte een bal breed en kon zo doorlopen naar de keeper. 1-0 Elistha en verder geen opbouw meer vanuit AWC gezien.
Een aantal minuten later wederom Angelo die scoorde, een diepe loopactie van Mila, de goede steekbal van Angelo en hij kreeg de bal om in te tikken terug van Mila, goed samenspel en dus 2-0
Net voor rust een tegenvaller, een prachtig goal van de gasten uit het niets, Jordi die vandaag voor het eerst in de basis mocht beginnen was kansloos. Na rust, uitgejuicht na de voorsprong van het 2e elftal, een te laag baltempo, weinig beweging en een counter, dit alles binnen de minuut en de stand stond weer gelijk.
Elistha bleef als team spelen en was over het algemeen beter en dus was het spelbeeld hetzelfde als voor rust, Elistha dat redelijk tot goed was in balbezit en eigenlijk alleen op de lange bal van de tegenstander moest letten. Na een uur spelen kwamen we weer op voorsprong, een afvallende bal die door Mila met een mooie wreeftrap ineens, gedrukt binnen werd geschoten.
In het verloop van de wedstrijd nog diverse mogelijkheden om de score verder uit te bouwen, helaas lukte dit niet meer. Vernoemenswaardig is nog het invallen van Jurre, die na ruim 16 maanden blessureleed weer minuten kon maken in competitieverband.