Pech met beslissingen scheidsrechter, nederlaag voor het eerste elftal.

Bospad 5
6603AR
WIJCHEN
tel. 024-6413010

Alverna uit, op bezoek bij een zeer geroutineerde ploeg. Vorig seizoen vlak voor tijd de deksel op de neus gekregen na vele gemiste kansen. Maar tegen deze ploeg kun je wel voetballen en krijg je altijd kansen, dus nu zuinig omspringen met je kansen en weinig proberen weg te geven.
Er gebeurde vanaf het begin af aan van alles in deze wedstrijd, de scheidsrechter speelde daar een grote rol in met zijn zeer dubieuze manier van fluiten. Beide ploegen ondervonden daar veel hinder van en bij de gastheren begon men zich daar het snelst aan te irriteren. Vandaar ook het vele gemopper en gezeur tegen de leidsman. Dat hij daarvan toch onder de indruk was zou later blijken. De opening ging gelijk op, aftatsten van de teams, eens kijken hoe de andere ploeg staat. Toch daar ineens de voorsprong voor de blauwhemden (vandaag spelende in ons uitshirt) Mila ontving de bal, draaide weg bij de tegenstander en onder druk van diezelfde tegenstander zag hij de keeper te ver voor het doel, een schot van 25 á 30 meter over de keeper en Elistha stond op voorsprong. We waren koud 6 minuten bezig, door de snelle achterstand nam het gemopper vanuit de thuisploeg alleen maar toe, de scheidsrechter was er klaar mee en trok al snel een gele kaart.
Dat hij toch wel onder de indruk was bleek een paar minuten later, een duel (was het uberhaupt een duel te noemen) tussen Ryan en de linksbuiten en tot ieders verbazing wees de scheidsrecter naar de stip. De gegeven strafschop kon niet door Ayte worden gekeerd.
Elistha was heel even aangeslagen en we kwamen goed weg toen Jamiro zich liet verrassen, de bal kwam via de paal het veld weer in.
Zelf kregen we in de eerste helft nog 2 goede kansen via Carlito, de eerste keer werd hij weggestuurd door Mila, de tegenstander lag al op zijn kont maar helaas had Carlito dat niet door en schoot hij van ver waar hij nog door had kunnen lopen. Bij de 2e kans een soort gelijke situatie, een 1 op 1 na de pass van Ryan en weer was Carlito zijn tegenstander kwijt. Maar ook nu was het schot niet de meest voor de hand liggende keuze, doorlopen en rust bewaren was een betere optie geweest.
Een paar minuten voor rust kregen we een tikkie te verwerken, een vrije trap van grote afstand werd door Ayte niet goed beoordeeld. De laagstaande zon speelde Ayte hier parten.
Na rust wederom een hoofdrol voor de scheidsrechter, een duel op de 16 meter werd gewonnen door Ryan, maar de scheidsrechter zag er tot ieders verbazing wederom een overtreding in, de toegekende vrije trap werd onberispelijk in de kruising gekruld. 3-1 achter na 53 minuten spelen. In het spelbeeld veranderde er niet veel, de thuisploeg slim en geduldig, wij qua veldspel heel behoorlijk. Heel veel kansen vielen er in deze wedstrijd niet te noteren, de beide verdedigingen stonden een goede pot te spelen. Elistha kreeg weer een opleving door de teruggekeerde Angelo die ditmaal goed en dreigend inviel. Cas de 2e invaller, na een tactische omzetting, zorgde ervoor dat het spel wat sneller en gevarieerder werd. De eerste grote kans viel voor Angelo al binnen 2 minuten te noteren hij kon de 1 op 1 niet afmaken. De tweede grote kans was wedrom voor de sterk spelende Mila, ditmaal kon de keeper nog net redden op een schot met links.
Angelo, inmiddels wat vaker op links te zien, perste er nog een solo uit en versierde een strafschop, de handsbal was overduidelijk. Met het binnenschieten van de penalty opende Angelo zijn account voor dit seizoen en gaf hij het startschot voor het slotoffensief.
Veel druk in de laatste minuten en de toegekende blessuretijd, helaas geen grote kansen meer gecreeerd in deze fase en dus bleef de 3-2 als eindstand staan.