De Peel 6
6658DJ
BENEDEN-LEEUWEN
tel. 0487-591940

De laatste wedstrijd leverde een korfbaluitslag op, 3-6 voor ons eerste elftal. Na een bliksemstart was de wedstrijd al binnen 12 minuten gelopen. Onze aanvoerder was, met een assist en 2 doelpunten, in de openingsfase de gevierde man.
Toch waren er in die eerste 12 minuten ook kansen voor de tegenstander, want iedere diepe bal leverde gevaar op. Nathan redde op de lijn en even later liep hij een tegenstander nog net op tijd van de bal af, anders had de score er na de openingsfase heel anders uit kunnen zien.
Maar goed, Elistha doelpunten dus, eerst een vroege voorzet van Noa op Angelo en die bleef koel voor de goal. Vervolgens een schot in de lange hoek en even later een vrije trap in diezelfde hoek.
Toen na een half uur de aanvoerder van Leones een 2e gele kaart ontving leek niets een monsterscore in de weg te staan, al was het toen al wel 1-3 door een bal achter de laatste linie en een schot van afstand dat binnenvloog.
Met doelpunten van Angelo en Sem werd de score nog voor rust verder opgevoerd. De tweede helft leek van onze kant uit nergens meer op, dat zie je vaak gebeuren tegen 10 man. Wat minder scherp verdedigen, lopen met de bal en uit positie lopen en het was niet dat we er niet voor gewaarschuwd waren.
We begonnen nog met een schot op de paal van Angelo maar vervolgens zakte ons spel naar een bedenkelijk niveau en kon Leones binnen 10 minuten, met een man minder, nog 2 keer scoren. Jordi pakte nog een paar goede ballen anders had de score ook zo maar eens nog gekker kunnen oplopen. Ook Elistha kreeg zijn kansen maar het was wachten tot aan de 84ste minuut eer Angelo van afstand op doel schoot, de keeper van de gastheren hielp al blunderend Angelo aan zijn hattrick.
De competitie beeindigd op een 9e plaats, normaal gesproken ruim veilig, met de nieuwe opzet toch gedegradeerd.
Gewonnen van de uiteindelijke kampioen en van de nummer drie, maar ook verloren van alle drie de ploegen die we onder ons hielden. Wisselvallig is het woord dat het seizoen 2022-2023 het best weergeeft. Opvallend verder dat de 5 jongste spelers in de selectie de meeste minuten hebben gemaakt en dat er ook dit jaar weer veel spelers te kampen hadden met blessures. We zijn al erg benieuwd naar de indeling voor de nieuw te vormen vijfde klasse, kijken wat de KNVB nu weer uit de hoge hoed zal toveren!