Bizarre beslissing scheidsrechter kost Elistha 1 twee punten.

Dennenstraat 25
6543JP
NIJMEGEN
tel. 024-3770219

Een slechte eerste heflt gevolgd door een veel betere tweede helft, dat is in een notendop het verslag van de wedstrijd. Quick met heel veel goede voetballers in de ploeg kwam goed uit de startblokken. Met gevarieerd spel van de thuisploeg, had Elistha het erg lastig. Quick een ploeg met veel technisch begaafde spelers, met veel snelheid en positiewisselingen maakt het Elistha enorm lastig in de openingfase. Als snel moest Elistha in de eerste helft achter de feiten aan lopen. Een vlotte gele kaart voor Jamiro en een bal door Silvio van onze lijn gehaald, de gasten waren op dreef deze openingsfase. Toch, bij balverlies van de gastheren, lagen er voor Elistha ook kansen achter de backs van Quick, een goede loopactie van Noa via links en dat leverde na 12 minuten de eerste kans op, het schot werd uit de benedenhoek getikt door de keeper. Quick was het dat vervolgens in balbezit weer het initiatief nam, na 18 minuten moest Ayte aan de bak. In de 21ste minuuut toch een achterstand voor ons, uit een corner viel de bal op de zestien meter, Sebastiaan verdedigde met de rug naar het doel en was een simpele prooi voor de kappende middenvelder. Vervolgens schoot hij de bal binnen.
Al snel een antwoord voor Elistha ware het niet dat Sem het net niet wist te vinden, vervolgens nog een kans vanuit een vrije trap van Noa, zeer slecht genomen en kans verkeken.
Quick nam het heft na deze fase steviger in handen en toch viel de 2-0 onnodig, Ayte zag er niet goed uit bij een schot recht voor het doel.
Gelukkig konden we voor rust nog tegenscoren, vanuit een doorgekopte (Rowan) verre ingooi van Sebastiaan was Mila er als de kippen bij om de 2-1 binnen te schieten.
Na rust, waarbij je al kon zien dat Quick daar wel aan toe was, genoeg om nog voor te spelen. Tempo hoog houden en de tegenstander laten lopen zonder bal, met 2 wissels na 10 minuten spelen. 1 wissel "noodgedwongen" de ander om meer diepte aan de zijkant te creëren.
De eerste twee kansrijke situaties waren 2 vrije trappen voor een linkspoot, maar Noa had het vandaag niet en het gemis van Ryan deed zich voelen bij deze situaties. Elistha was echter wel veruit de fitste ploeg en de duimschroeven werden aangedraaid. Na 72 minuten liep de laatse man Mila in de 16 meter in de rug, bal op de stip en Angelo bewees de druk wel aan te kunnen. 2-2 met nog een minuut of 20 te spelen.
Niek kwam nog voor de moegestreden Silvio en Elistha bleef op zoek naar de winnende, de druk was aanwezig en het was duidelijk, als er nog 1 ploeg zou gaan winnen, dan zou dat Elistha zijn.
Een bizarre beslissing van de scheidsrechter zorgde er echter voor dat de punten werden gedeeld. Hij keurde een doelpunt van Cane af, dit terwijl hij vanuit de corner een bal binnenkopte. Jammer dat we de beelden niet via dit verslag kunnen delen, maar  via de facebookpagina van Elistha kunt u dit moment nog eens terugkijken. Bij normale vragen/protesten vervolgens ook nog met gele kaarten strooien, hoe dapper van de scheidsrechter die zelf een enorme blunder maakte. Laatse wapenfeit was nog een schot van Angelo over het doel, eindstand 22.
Leider Dick vroeg de scheidsrechter nog of hij de beelden van de corner terug wilden zien, de scheidsrechter wilde het niet en blijft zo waarschijnlijk in de veronderstelling dat hij de juiste beslissing heeft genomen. Oordeel zelf op de facebookpagina van Elistha!!