Staddijk 117
6537TW
NIJMEGEN
tel. 024-3447988

Een uiteindelijk gelukkige overwinning in Nijmegen leverde 3 punten op. Waar het in de eerste helft vrij makkelijk leek te gaan werd het uiteindelijk een toch nog benauwde zege. In de eerste helft vielen er 6 gevaarlijke Elistha aanvallen te noteren, de tegenstander kwam in 45 minuten tijd tot slechts 1 kans. Vooral met de diepgang hadden de spelers van gastheer Oranje Blauw het lastig. De gastheren die met 10 uit 4 een goede start van de competitie hebben leken verrast door het goede spel van Elistha. Al na 2 minuten hadden ze gewaarschuwd kunnen zijn toen de actieve Bram in kansrijke positie naast schoot. De Linksback van de gastheren had zijn handen meer dan vol aan de van een blessure teruggekeerde Carlito. Vanuit het middenveld was er ook voldoende ondersteuning aar de spitsen toe en OB kreeg er maar geen grip op. Vreemd was het dan ook niet dat Bram na een assist van Sem de 0-1 binnen prikte. De enige kans van de gastheren volgde direct vanaf de aftrap, via onze linkerkant kon er heel eenvoudig gevaar worden gesticht, gelukkig was Ayte daar goed bij de les.
In het vervolg van de eerste helft nog een schot van Sem die door de keeper over de lat kon worden getikt. De 0-2 viel na een prachtige lange bal van Ryan, Sem hield de bal een paar keer hoog en ineens vond Bram de bal in de zestien meter voor de voeten, koelbloedig schoot hij binnen. Vlak voor rust nog een onderschepping van Mila, hij schoot van ver over de ver voor het doel staande keeper, de bal ging een centimeter langs de verkeerde kant van de paal, zo zochten we dus met 0-2 de kleedkamer op.
In de rust 2 wissels, Carlito die na weken blessureleed de pap wel op had en Nick Cornelissen die hetzelfde aangaf. De vervangers, ook net terug van blessures (Sebastiaan) of in het geval van Angelo, net terug van tijdelijk gestopt geweest. Wat in ieder geval duidelijk blijkt, bij geblesseerde spelers, is dat inhoud en wedstrijdritme een hoop met je doen. Voor de A spelers geldt dat voor het tempo tijdens trainingen en zeker ook wedstrijden, eerste elftal voetbal vraagt veel van je.
Afijn, in de derde minuut viel Cas uit en kwam Job binnen de lijnen. De vele wisselingen deden ons spel geen goed en tactisch klopte er niet veel meer van. Ook in balbezit hadden we na rust betere keuzes kunnen en moeten maken, het maakte dat we de tegenstander in de wedstrijd terug lieten komen. Toen 8 minuten na rust een schot van afstand binnen viel, tja toen rook de tegenstander bloed.
Ook Sem viel uit, hij werd vervangen door Niek, zo hadden we inmiddels het hele middenveld moeten wisselen. Waar Ayte zich onderscheidde met een redding was hij even later kansloos bij een onnodig weggegeven penalty, Nathan vergreep zich aan zijn directe tegenstander. 2-2 dus en nog 25 minuten te spelen.
Oranje Blauw ging op zoek naar de knock-out, de eerste kans ging net naast en vervolgens schoten ze een bal op de paal. Waar een tegenstander op jacht gaat vallen er natuurlijk ook gaten, Mila zette Bram vrij voor de keeper, zijn schot ging hoog over.
De druk op ons doel nam toe, maar Ayte bleef de tegenstander frustreren met reddingen, eenmaal kreeg hij daarbij hulp van de lat.
Dit was in minuut 45, even daarvoor had Ayte weer zijn doel schoon weten te houden. Waar de ene ploeg kansen mist daar krijgt de andere ploeg er ook altijd nog wel eentje. In de derde minuut van de blessuretijd was het wederom Mila die Bram alleen op de keeper afstuurde, met een ouderwetse punter verschalkte Bram de doelman en schoot met zijn derde van de middag de punten in onze tas.