De Pas 5
6662BK
ELST GLD
tel. 0481-371879

3-0 eraf, dat noemen ze op fifa een Jantje, en daar ging de koploper mee naar huis. Iets waarop ze op voorhand waarschijnlijk niet hadden gerekend. Toch hadden ze gewaarschuwd kunnen zijn, vorig jaar wonnen we met 4-2 tegen deze ploeg. En in Wijchen trokken we 2x tegen de verhoudingen in aan het kortste eind. Het plan zoals besproken in de bestuurskamer kwam 100% uit, dan is het ook lekker als dat in de uitvoering en score ook tot uitdrukking komt.
Ook fijn als de eerste kans direct een doelpunt opleverd, een voorzet van Sebastiaan kwam (na doorkoppen van een verdediger) voor de voeten van Mila terecht, die nam goed aan, draaide weg en zijn schot viel bij de verre paal binnen. Elistha was goed in balbezit en door gevarieerd op te bouwen kwam Alverna nooit lekker in de wedstrijd. halverwege de eertse helft weer een kans voor Mila, ditmaal schoot hij over het doel. Alverna, met veel kracht en lengte in de ploeg kwam in minuut 27 voor het eerst gevaarlijk bij Ayte in de buurt.
De hoekschop die bleef hangen in de zestien meter verdween na een scrimmage via de paal naast het doel, het leverde wederom een hoekschop op. Weer bleef de bal in de zestein hangen en weer verdween de bal via buitenkant paal naast het doel, ditmaal een doeltrap en het gevaar was geweken.
Toen was het de beurt voor Elistha om via corners gevaarlijk te worden, eerst kopte Nathan, de keeper pakte de bal nog net voor de doellijn. Een paar minuten later weer een corner van Noa en ditmaal hoorde de keeper de kopbal alleen maar langs komen, Mila kopte binnen en scoorde daarmee zijn 2e van de middag.
Na de thee bleef Elistha goed veldspel vertonen en de koploper had geen antwoord kunnen verzinnen in de rust. Elistha bleef duidelijk sterker en na een schot van Angelo (over) kregen we een vrije trap te nemen op de zestien meter van de ploeg uit Wijchen. Ryan schoot de bal hard in de hoek van de keeper, een 3-0 voorsprong na 65 minuten. Alverna kreeg in de gehele 2e helft maar 1 kans, na 68 minuten verdween een kopbal naast het doel. Elistha zag nog een krul van Noa langs de verkeerde kant van de paal zeilen en na 78 minuten miste Mila de toegekende strafschop en daarmee zijn kans op een hattrick.
Silvio volleerde vervolgens nog eens naast het doel en de wedstrijd kabbelde richting eindsignaal. Des te zuurder was het dat uiteindelijk Ryan nog uitviel met een ogenschijnlijk zware blessure. Zonder tegenstander in de buurt miste hij een opstuiterende bal en voelde hij iets knappen rond zijn knie. Bezoek aan de arts moet komende week uitwijzen wat de schade uiteindelijk is.