De Pas 5
6662BK
ELST GLD
tel. 0481-371879

De scheidsrechter was het gedrag van spelers, staf en publiek van de Terffers meer dan zat en besloot na 77 minuten de wedstrijd te staken.
Op het moment van staken stond Elistha met 2-1 voor tegen de nummer 3 van de competitie. Uit hadden we nog een stevig pak op onze broek gehad en vanwege de vele afwezigen en zelfs nog 2 uitvallers tijdens de warming-up waren de voortekenen niet gunstig.
Maar onze ploeg speelde een prima wedstrijd en wellicht dreef dit de houtaine ploeg uit Groesbeek tot het rare gedrag. Na 21 minuten ontving de aanvoerder een gele kaart na een overtreding op het middenveld. De ex-prof ging volledig uit zijn plaat en werd door niemand gecorrigeerd, dat hij mocht blijven staan was al een wonder te noemen. 3 minuten later schoffelde hij wederom Mila op het middenveld onderuit, met een tweede gele kaart tot gevolg. Met een hoop bombarie verliet hij het veld, het signaal voor staf en publiek van Treffers om de scheidsrechte bij iedere beslissing te bekritiseren. Dat bracht in het veld ook geen rust en een deel van de spelers liet zich enorm opfokken door het hele gebeuren. Elistha speelde een zeer behoorlijke wedstrijd maar kwam in minuut 31 goed weg, Silvio liet zich de bal ontfutselen en de lob die volgde spatte via de lat terug het veld in. Soms zit het dan ook echt mee, want in de tegenaanval een mooie combinatie tussen Bram en Angelo, die laatste schiet ze er dit seizoen makkelijk in en zo zette hij ons op voorsprong.
Na een onoplettendheid achterin stond hij bij rust toch ineens 1-1, Nathan was even zijn man kwijt en de ingekopte bal was voor Ayte onhoudbaar.
Na een rust een 2e gelukkige moment voor Elistha, in de derde minuut een schot op de paal, ook hier sprong de bal terug het veld in. Elistha was vervolgens bij de les en kreeg kansen via eerst Angelo (voeten keeper) en later Noa (handen keeper)
In de 13e minuut een belangrijke redding van Ayte en ja hoor, aan de andere kant in vrijwel dezelfde minuut een prachtig goal van Noa en de hernieuwde voorsprong.
Dat zagen de gasten niet aankomen en de scheidsrechter kreeg steeds meer kritiek naar zijn hoofd geslingerd. Met nog 13 minuten te spelen deelde hij voor de 2e keer deze middag een 2e gele kaart uit, dit keer voor aanmerkingen op de leiding. Ook nu weer geen corrigerend vermogen bij de Treffers, eerder olie op het vuur gooiend gedrag. Dit resulteerde voor de 3e keer in een veldverwijzing en door het aanhoudende gemekker en zeer intimiderende gedrag van spelers, staf en publiek besloot de scheidsrechter het voor gezien te houden.
Bij de kleedruimte aangekomen gingen de spelers van de Treffers nog even onderling verbaal door waarop het bestuur besloot de scheidsrechter via een andere ingang de kleedkamer in te loodsen.
Door dit hele gebeuren gaat het meer daar over dan over het goede spel van onze ploeg. Complimenten voor de vertoonde discipline maar zeker ook de instelling en het spel.