De Pas 5
6662BK
ELST GLD
tel. 0481-371879

Een vrij kansloze nederlaag, en dat nadat we toch wat recht te zetten hadden na de nederlaag van vorige week. Maar de goede voornemens en de goede wil ten spijt, we liepen ook vandaag al snel achter de feiten aan. Na drie minuten kopte een speler van Kolping op prachtige wijze kiezelhard binnen. De fysieke kracht was ons hier te machtig. Een snelle achterstand, dat deed ons vertrouwen geen goed. Na 6 minuten al de uitgelezen kans voor de gasten om de voorsprong te verdubbelen, 2 centrale verdedigers die tegelijkertijd uitstapten en zo kwam de spits geheel vrij voor Stefan, dit liep gelukkig goed af. We kwamen zelf in de openingsfase niet aan aanvallen toe, het tempo lag te laag en bij weinig vertrouwen willen er niet veel mensen de bal hebben. Dat maakt het natuurlijk onmogelijk om vooruit te voetballen. Het was dan ook een kwestie van tijd voordat de gasten alsnog wegliepen qua score. Na 20 minuten een onoplettendheid in onze linker zone en de 0-2 was een feit. In minuut 36 het eerste gevaar van Elistha kant, Jord met een goede actie en Angelo die de geboden kans niet wist te benutten.
In de blessuretijd van de eerste helft alsnog een tegengoal, onnodig balverlies van Jurre werd genadeloos afgestraft, geen fijn moment net voor de pauze. Maar een goed moment voor een tegentreffer is er natuurlijk nooit. In de rust een verslagen stemming, een beetje gelaten ook, maar zo spelen we ook. Er mag wel een beetje meer peper in, snel scoren en dan vol gas vooruit.
Mooi als dat dan binnen een minuut na aftrap een strafschop oplevert. Angelo schoot onberispelijk binnen, zou het dan?
Na 9 minuten wederom een kans voor de actieve Angelo, helaas probeerde hij hier wat te gehaast af te ronden. Van Kolping in de eerste fase na rust niets te duchten. Na 70 minuten hielpen we zelf de wedstrijd om zeep, een balletje breed (Marciano) werd onderschept en leverde behalve de 1-4 ook de genadeklap op. Bij Kolping was het vertrouwen terug en bij Elistha was het vertrouwen in een goede afloop plotsklaps verdwenen. We waren even van slag en redding van Stefan voorkwam de 1-5 die een minuut later alsnog viel.
Van Elistha nog maar 1 kans te noteren, Jamiro kon helaas niet scoren. Voor Nathan Usmany was het een mooie zaterdag, hij maakte voor het eerst minuten in het eerste elftal, al zal ook hij liever een andere uitslag hebben gezien.