Elistha 1 wint 2e bekerwedstrijd met 4-3

Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 19

De Pas 5
6662BK
ELST GLD
tel. 0481-371879

Vandaag de 2e en voor ons de laatste bekerwedstrijd Elistha 1 tegen Gorssel 1. Een tegenstander dat ook uitkomt in de 4e klasse zaterdag.  Door allerlei blessures konden we vandaag niet beschikken over 10 spelers. Heel vervelend voor de afwezigen, maar mooi om te zien dat Martijn en Danny als 2 oudgedienden in geval van nood kunnen bijspringen. Daarnaast konden we vandaag een beroep doen op 2 A spelers (Kay en Sem) die moeiteloos konden aanhaken.

Het verschil met vorige week merkte je direct omdat de tegenstander ons iets meer tijd gaf om te handelen. Je kreeg ook meer ruimte om te voetballen en in de omschakeling was de tegenstander minder snel en fel als de tegenstander van vorige week. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Echter fatsoenlijke aanvallen over meerdere schijven van beide teams waren schaars. Beide teams moesten hebben van de gemaakte fouten van de verschillende spelers. Elistha probeerde wel van achteruit op te bouwen en gebruik te maken van verschillende lopende spelers, terwijl de tegenstander het moest hebben van de ingevingen van de spelverdeler.  De gehele eerste helft bleef echter rommelig en zeer wisselvallig. Positief is wel dat we de intentie bleven houden om op te bouwen. Zodra Daniel, Jurre en Marciano veel van posities veranderden, beschikten we over verschillende aanspeelpunten. Ook Jord kon regelmatig als linksback de vrije ruimte in lopen en bereikte een aantal keren de goal van Gorssel.  Na 30 minuten maakte Angelo de 1-0 na een snelle counter waarbij Jurre een uitstekende pass verstuurde. 2 minuten later schoot de spelverdeler van Gorrsel de bal hard op de lat na een trage handeling en balverlies van Max. In minuut 44 verspeelde Jamiro helaas de bal en dat zorgde direct voor de gelijkmaker.

De 2e helft begon Elistha wel wat georganiseerder te voetballen. Er was meer rust en we konden wat vaker en langer de bal in de ploeg houden en over meerdere schijven. In minuut 60 scoorde Angelo zijn 2e goal na een assist van Marciano. 1 minuut later was het alweer gelijk na te laat reageren van Max op een dieptebal. In minuut 70 kwam Elistha weer op voorsprong na een goed afstandsschot van Danny.  Het werd zelfs 4-2 door een penalty welke door Angelo werd benut. Deze werd gegeven na een goede actie van Carlito die alleen gestopt kon worden doordat hij in het strafschopgebied aan zijn shirtje werd vastgehouden. Rustig uit voetballen zat er niet in want 2 minuten later was het alweer 4-3.  Uiteindelijk was dit ook de eindstand.