De Elistha jeugd heeft de toekomst! 1-5 overwinning in Arnhem Cup

1 - 5

Elistha JO13-1

Groep 1 Arnhem Cup JO13 cat B poule 2

24 april 2019 19:00

De door de mei-vakantie uitgedunde selectie van de JO13-1 werd voor de eerste wedstrijd in de Arnhem-Cup aangevuld met Jelte, Milo en Ivar uit de JO12-1. En zij vervingen de afwezigen Twan H, Twan G en Owen met verve! De Paasberg was een aardige tegenstander, maar een maatje te klein voor onze boys. In de warming up leek het nog op een gezapig zomeravond potje uit te draaien, maar de knop ging op tijd om. Er werd behoorlijk scherp gestart en de tegenstander werd snel onder druk gezet. Na een gevaarlijke poging van afstand van Cas waar de keeper zijn handen nog net onder kreeg vonden we in de 8e minuut het net. De bal kwam via links terug bij de ingeschoven Silvio. Die had een geweldig opening op rechts in huis en de naar binnen sprintende Milo bedacht zich geen moment en joeg de bal in de verre hoek. Prachtig doelpunt. De tweede helft bleef eenzijdig, een spaarzame aanval van de Paasberg, maar onze backs Ivar en Mauro hadden de snelle buitenspelers in de tang en Bas, later afgelost door Maik hadden de bonkige spits ook aardig in de zak. De niet zo sterk ogende keeper bleek meer te kunnen dan we dachten en hield zijn ploeg aardig in de race. Met name Borre en Ashraf speelden een uitstekende eerste helft en vonden elkaar in mooie combinaties. In de laatste minuut voor rust viel uit een corner toch de 0-2. De bal viel in de flipperkast en Borre schoot als eerste gericht op doel, maar de bal werd geblokt. Ashraf deed poging 2 en Tim schoot poging 3 in de touwen.
In de tweede helft weer de nodige omzettingen. Het spelbeeld wijzigde nauwelijks. Elishta viel aan, Paasberg probeerde tegen te houden. Na 14 minuten en wat eerdere kansen vonden we weer een gaatje. Jelte kreeg de bal mooi vrij voor zijn rechter en haalde goed uit, bal in de kruising voor de 0-3! 2 minuten later was het alweer raak. Een strakke corner van Cas en een simpele kopbal in het hoekje van Silvio voor de 0-4. Tussendoor had de snelle rechtsbuiten kans gezien zich te onttrekken van de dekking van onze gelegenheidsverdediging. Hij rondde keurig af oog in oog met Teun. Silvio tekende voor het slotakkoord. Een mooie combinate met Tygo was eerder al op de lat uiteengespat. De combinatie met Milo lukte wel en een prima hoog schot zorgde voor de 1-5 eindstand. De thuiswedstrijd op 15 mei tegen MASV zal de beslissing geven wie er naar de finale gaat in het eerste weekend van juni!