Milo Staal (schot)
74'

Groep 2 SR2

30 maart 2019 12:00

Heer en meester was de C1 in de halve finale tegen SVO C1. Voor de winterstop werd de onderlinge confrontatie in de competitie nog met 0-1 verloren, maar nu was Elistha duidelijk de bovenliggende partij. Veel gewonnen duels, goed voetbal van achteruit en felheid die je in een halve finale mag verwachten. De jongens waren scherp en het fysieke nadeel werd ruimschoots gecompenseerd door de tomeloze inzet. Tel daarbij op de drang naar voren en het lef om vooruit te voetballen, en het overwicht was verklaard. De beste kansen, de enige ploeg die kansen creeerde was dan ook Elistha. Vooralsnog bleef de thuisploeg met kunst en vliegwerk overeind, een bal op de paal, een redding van de keepster, een balletje net naast. Elistha drong aan en het wachten was op de openingsgoal. Vlak voor rust viel de verdiende treffer, een corner in de 5 meter getrapt was de keepster te machtig. Ze ging onder de bal door en Sem was er als de kippen bij om binnen te tikken. De scheidsrechter echter had als enige een overtreding (aanvallen keepster in de 5 meter) gezien. En dus gingen we met 0-0 rusten, we hadden onszelf niet beloond voor het zeer goede spel.
Kijken we na rust wel verder, houden we het hoge niveau vast? Kunnen we het tempo volhouden? Blijven we zo fel en geconcentreerd?
Het antwoord hierop, jazeker. Ook na rust eenzelfde spelbeeld, Elistha vol op de aanval en SVO loerend op een spaarzame uitval.
Binnen 3 minuten weer een hoofdrol voor de scheidsrechter, een vrije trap voor Elistha en de bal van dichtbij ingeschoten door Niek, de keepster die fraai redt maar wel een rebound moet weggeven. Sem die er wederom als de kippen bij is om binnen te schieten maar ditmaal zien de grensrechter en scheidsrechter buitenspel. Dat dit in geen 100 jaar kon, tja dat moesten we op dat moment maar slikken.
Elistha zat niet bij de pakken neer en bleef ten aanval trekken, dit leverde uiteindelijk dan toch een voorsprong op.
Een inspeelpass op Mila die de bal bewust van zijn voet liet glijden om zo de lopende Kay in staat te stellen om op te stomen richting zestien meter. Met een onvervalste punter schoot Kay de bal over de keepster heen, hier kon ook de scheidsrechter niets meer tegen inbrengen. Een voorsprong voor Elistha en nu doordrukken en niet achteruit lopen.
Elistha bleef aanvallen en de ruimtes goed benutten, SVO had geen antwoord op het goede spel van onze jongens. Geheel verdiend kon Elistha dus de voorsprong uitbouwen naar een confortabele 0-2, bij een scrimmage viel de bal voor Milo. De pechvogel van het seizoen, veel blessureleed voor hem, kon wel een geluksmomentje gebruiken. Vanuit de draai schoot hij de bal tegendraads in.
In het vervolg van de wedstrijd bleef het slotoffensief van SVO uit, de eerste grote kans viel te noteren in minuut 73, gevolg van afgenomen concentratie aan onze kant. Ayte redde bekwaam. In de 4e minuut van de blessuretijd nog een kans voor SVO en daar viel de tegentreffer dan toch. Spannend kon het niet meer worden want het was tijd en dat had de scheidsrechter goed gezien. Elistha C1 had dik verdiend gewonnen, daar was iedereen het over eens. Nog het vermelden waard is de spierscheuring voor Nick en gebroken neus voor Reno in een sportieve wedstrijd.