2e klasse 05

25 mei 2019 11:00

Scheidsrechter

J.A. (Jan) Hendriks

Wat een heuse finale wedstrijd had moeten worden, was door ons gelijke spel vorige week, slechts een voorbereiding op de finale van 1 juni.
Bij een gelijkspel of winst waren de gasten uit Nijmegen zeker van de titel, maar cadeautjes kregen ze vandaag niet. Die afspraak hadden we van te voren gemaakt, een cadeau hadden we ze vorige week al gegeven. Er speelde zich een leuke eerste helft af, jeugdvoetbal zoals je iedere week zou willen zien. Mooi weer, veel publiek, en 2 teams die allebei willen voetballen. Het veldspel van Elistha zag er wat beter, verzorgder uit, Brakkenstein moest het wat meer van de lange bal hebben. De wedstrijd ging in de eerste helft gelijk op. Elistha had een optisch overwicht en de eerste grote kans was ook voor onze Sem, alleen voor de keeper wist hij de bal niet langs de voet van de doelman te spelen. Elistha wist veel gebruikte maken van de lopende mensen, op rechts was het telkens Nick die de diepte zocht, op links had de tegenstander moeite met de loopacties van John. Tactisch was Eistha de boveniggende partij. Toen onze gasten na 24 minuten dan ook op voorsprong kwamen was dat tegen de verhoudingen in. Een counter nadat we teveel mensen voor de bal hadden lopen. Elistha was het een minuut of 2/3 kwijt, mopperde wat maar pakte vervolgens het heft weer in handen. Al na 5 minuten hadden we de achterstand weggewerkt. Een mooie actie op de achterlijn van Kay, een leep balletje en een attente Nathan die bij de 2e paal binnen kopte.
In de rust aangegeven dat we zeer tevreden waren met het vertoonde spel, zo doorgaan en wat kleine aanwijzingen om nog iets beter te kunnen functioneren als team.
In de 2e helft weer Elistha dat de regie over de wedstrijd voerde, veel druk, goed in de duels, veel beweging. Na 9 minuten een vrije trap op een meter of 20 recht voor het doel. Mila achter de bal en de knikker sloeg onderkant lat in als een granaat, een prachtige treffer en dus een voorsprong. Nu een wel heel sterke fase van Elistha, de tegenstander kwam er niet meer uit en als ze op onze helft waren, dan liepen ze daar veelal achter de bal aan. 15 minuten na rust werd Reno in de zestien meter aangetikt, de scheidsrechter kon maar een ding beslissen, penalty.
Kay scoorde en bracht de stand op 3-1
De wedstrijd bleef in handen van Eistha en de beslissing viel 20 minuten na rust, een lange bal van Elistha werd verkeerd beoordeeld door achterhoede en keeper (die ver uit zijn doel kwam) Mila schatte de bal wel goed in en lobte de bal met zijn linker over alles en iedereen heen, 4-1 over en sluiten. De tegenstanders zaten in een mentaal moeilijke fase, zo hadden zij zich deze zaterdag niet voorgesteld, en het leed was nog niet geleden. 4 minuten voor tijd nog een mooie actie van Reno op links, hij bood Sem een niet te missen kans, maar dat deed Sem wel, gelukkig was Milo er als de kippen bij om de bal alsnog binnen te tikken.
Met de complimenten van de tegenstander verlieten we het veld, voor zowel Brakkenstein als ook voor onze ploeg een belangrijke zaterdag 1 juni. Bij winst is Brakkenstein alsnog kampioen en wij spelen natuurlijk de bekerfinale.
Als we het niveau van deze wedstrijd kunnen halen dan zien we de wedstrijd met vetrouwen tegemoet.