Sterk collectief JO13-1 verslaat koploper Bataven in eigen huis

1 - 3

Elistha JO13-1

1e klasse 06

6 april 2019 10:15

In de uitwedstrijd in Gendt traden we aan tegen koploper Bataven. Een oude bekende, want de kampioen van voor de winterstop in onze tweede klasse. In de thuiswedstrijd versloegen we ze om wilskracht en met voetballend vermogen. Deze wedstrijd was het niet anders. Wederom een uitslag van 3-1 in ons voordeel! Ondanks een slecht begin in de eerste minuut. Eerst onnodig een corner weggeven en daarna niet goed genoeg opletten waardoor de Bataven de corner kon binnen frommelen. Maar de boys leken niet onder de indruk. Er werd met passie gevoetbald en we knokten ons tegen fysiek sterkere Gendtenaren in de wedstrijd. In de 5e minuut was het al gelijk. De achterhoede, inclusief de keepers, was niet de sterkste linie van de tegenstander. We hielden ze in deze fase goed onder druk waardoor er foutjes gemaakt werden achterin. Na een mooie 1-2 met Borre maakte onze aanvoerder Tygo vrij voor de keeper geen fout. 1-1 en wedstrijd weer in evenwicht. Daarna nog een wereldactie van Cas, op het middenveld onderschepte hij zelf de bal en na een flinke sprint schoot hij de bal over de ver voor het doel staande keeper heen met een prachtige knal. De bal spatte echter uiteen op de lat en de rebound van Ashraf lukte net niet. In de 13 e minuut strafte we matige opbouw wederom af. Tygo schoot de bal droog in de hoek en we hadden de gewenste voorsprong te pakken. In de tussentijd werd Bataven sterker en kregen we meer moeite om zelf te blijven voetballen. We werden behoorlijk teruggedrongen en hadden het moeilijk tegen de grote en forse spits en de kleine rechtsbuiten. Zeker die laatste dribbelde er aardig op los, maar Mauro had daar de meeste keren een goed oog op. Uit een nog spaarzame aanval aan het einde van de eerste helft schoot Gio eigenlijk te slap op goal. De keeper verkeek zich echter op deze bal en zo stonden we in de 25e minuut ineens op een riante 1-3 voorsprong. Met enig kunst en vliegwerk haalden we verder ongeschonden de rust, ondanks ruim 5 minuten blessuretijd die de scheidsrechter bijtrok.
In de tweede helft was het spelbeeld niet heel veel anders. Bataven probeerde met fysiek spel een aansluitingstreffer te forceren. Heel gevaarlijk werd het slechts bij vlagen. Op een aantal momenten voetbalden we heel aardig, op een aantal momenten hadden we ook heel veel moeite om bij te benen. Na wat omzettingen hadden we weer balans op het middenveld. Tygo die de eerste helft heel veel meters gemaakt had, leek vermoeid. Zijn rol op mid-mid werd overgenomen door Cas. Dat bleek goed te werken. Cas maakte heel veel vuile meters en had ook regelmatig een goed vervolg. Zo stuurde hij 5 minuten voor tijd Tim op het juiste moment de diepte in. Helaas volledig onterecht afgevlagd door de grensrechter van de Bataven. Anders hadden we de definitieve genadeklap kunnen geven. Het team bleef in de laatste fase fier overeind. De Bataven geloofden er niet echt meer in en zo was onze 4e overwinning in 5 wedstrijden snel een feit! Top teamprestatie vandaag!