Matige maar veerkrachtige JO13-1 pakt de winst in de slotminuten

Woezik JO13-2

1e klasse 06

20 april 2019 9:00

L.J. (Lars) Stevens

Tegen het lager geklasseerde Woezik had de JO13-1 in de eerste helft weinig in te brengen. Ondanks de goede bedoelingen ging er veel fout wat regelmatig tot kansen leidde voor het 2e team van Woezik dat voornamelijk met JO12 spelers de mat op kwam.
Weinig opbouw vanuit acheruit, matige omschakeling en slecht opstellen waren eigenlijk de oorzaken van het grote overwicht van de gasten. Ook onze duelkracht was erg matig in de eerste helft. Na een paar goede saves van keeper Teun schoot Woezik in de 27e minuut de 0-1 binnen. Dik verdiend. Het leed voor rust werd nog groter. Waar Maik al goed weg kwam met een penalty waardige overtreding kreeg Silvio de bal tegen de hand op de doellijn. Penalty en dus een 0-2 achterstand met rust. Geen donderspeech, wel twee zeer kritische trainers. Op basis van onze kwaliteiten moeten we deze wedstrijd kunnen winnen. Vanaf het begin van de tweede helft ging het direct beter. Silvio zette van achteruit de ploeg goed neer en het middenveld kreeg meer grip op de tegenstander. Gio, die zich in eerste instantie ziek afgemeld had maar het toch probeerde, scoorde 3 minuten na rust met een prima schot van afstand. Een minuut of 10 later had hij ook met een afstandschot zijn tweede te pakken. Daarna waren de ploegen weer in evenwicht. Tygo loste zo'n 7 minuten voor tijd de vermoeide Cas nog af en dat bleek een lucky shot te zijn. Uit een mooie pass van Twan ging hij door op de keeper, produceerde een poep schot (zijn eigen woorden) maar via de benen van de keeper rolde de bal over de lijn. Met nog 2 minuten op de klok was dit de nekslag voor Woezik. 3 punten in de zak wederom!