Kleine maar verdiende zege JO13-1 in Beneden-Leeuwen bij debuut in eerste klasse

Leones JO13-1

0 - 1

Elistha JO13-1

1e klasse 06

9 februari 2019 10:15

De voorbereiding op deze eerste wedstrijd na de winterstop was allesbehalve rooskleurig te noemen. De griepgolf had aardig zijn best gedaan in het team. Owen nog niet in staat te spelen, Cas en Twan ternauwernood op tijd hersteld. Borre een weekend weg. Weinig training in de benen door de slechte weersomstandigheden en nog geen enkele oefenwedstrijd in de benen door diezelfde weerstomstandigheden.

Des te knapper was het resultaat. De 0-1 overwinning was allesbehalve gestolen. In de eerste helft maakte de harde wind tegen het lastig om te voetballen. Onze boys deden dit verdienstelijk. Silvio speelde gedurfd voor de verdediging en vooral Bas en Ashraf waren vandaag zeer sterk in de duels. Ballen afpakken en door voetballen. Dat lukte heel aardig. Aan beide kanten waren de kansen schaars ondanks ons lichte overwicht op het middenveld. De 0-1 kwam na 16 minuten uit de lucht vallen, maar ontstond uit een geweldige actie van Tygo. Met de goal in de rug werd hij aangespeeld in de 16. Waar alle verdedigers dachten dat hij een pass zou geven maakte hij een schitterende lichaamsbeweging en stond hij vrij voor de keeper. Puntertje in de hoek en het doelpunt was gemaakt. Daarna nog wat spaarzame uitvallen van de snelle buitenspeler van Leones, maar echt gevaarlijk werd het niet.

Met de wind in rug speelde het makkelijker in de tweede helft. In het eerste deel hadden we wederom een overwicht. De kansjes die we kregen werden alleen niet omgezet in een doelpunt, dus het bleef spannend. Even kwamen we in de tweede helft onder druk te staan, maar nadat Ashraf weer het veld in kwam om het middenveld te versterken kregen we weer grip en sleepten we de overwinning over de streep.
Een mooie start van de tweede seizoenshelft dus!