JO13-1 neemt na rust afstand van SCE aan de hand van uitblinker Tygo

1 - 5

Elistha JO13-1

1e klasse 06

30 maart 2019 11:00

Op het zonovergoten sportveld van SCE in de wijk Lindenholt traden onze boys vandaag aan. Na een goede trainingsweek waren de heren er op gebrand om vandaag een goed resultaat neer te zetten. Met vandaag een zeer souverijn spelend verdedingsduo (Bas en Owen) en Silvio op het middenveld begonnen we aan deze wedstrijd. Een gelijk opgaand spel in de beginfase, maar toch een snelle goal in de 4e minuut! Bas verlegde goed het spel van rechts naar links waar Cas zijn specialiteit nog maar eens liet zien: schieten van afstand. De bal spatte op de lat uiteen en Ashraf was er als een duiveltje uit een doosje bij om de 0-1 binnen te tikken. Het krachtverschil bleef daarna nog klein, maar de score werd na een kwart wedstrijd wel verdubbeld. Na goed doorkomen van Gio en Twan op rechts kon Tim de afvallende bal keuring in de hoek binnen knallen. Vervolgens ging Gio nog op zoek naar de 0-3, de weg was lang, de inzet goed, maar de keeper redde prachtig. De fase voor rust was onze minste van de wedstrijd. SCE liet zien een vrije trappenspecialist in huis te hebben en die knalde de bal mooi in de linker bovenhoek. Na rust was het nog steeds niet heel veel beter en we begonnen ons al een beetje zorgen te maken. Niet nodig bleek achteraf, want onze kleine spelmaker Tygo had het vreselijk op zijn heupen de 2e helft. Na een voorbereidende actie van Gio en Borre knalde hij na een sublieme passeerbeweging de bal onderin de hoek. Wereldgoal en 1-3! Wedstrijd gespeeld zou je denken maar vergeet het maar. Teun kreeg de kans zich te onderscheiden door met een katachtige reflex de 2-3 en dus de aansluitingstreffer te voorkomen. Vervolgens was het weer aan Tygo. Eerst een mooie assist op Gio die de bal over de keeper lepelde (47e minuut), daarna een strakke voorzet vanaf rechts die Ashraf met zijn uitgestoken been tot doelpunt promoveerde (52e minuut). In de tussentijd nog een gigantische redding van Teun om weer een tegentreffer te voorkomen. Al met al beleefden we een heerlijke ochtend/middag in Lindenholt. Volgende week staat er een heuse topper op het programma tussen de Bataven en onze boys. Wie had dat gedacht, dat beide promovendi uit de 2e klasse direct weer meedoen om de bovenste plaatsen in de eerste klasse!