Lastige middag JO13-1 levert een punt op tegen Trekvogels

Trekvogels JO13-1

1e klasse 06

13 april 2019 11:00

Marcel Veenstra

Na de eclatante zege in Gendt op de koploper stond er wederom een lastige wedstrijd op het programma, dit keer thuis tegen de Trekvogels. Op papier wellicht niet te zien met een zevende plek, maar na Blauw-Wit de best voetballende tegenstander die we tegen zijn gekomen. Zonder onze man in vorm van de laatste weken Tygo hadden we het in het eerste bedrijf uitermate lastig tegen de prima voetballende ploeg uit Nijmegen. Het leek er op of we vaak steeds een stap te laat waren en bij een aantal was het duelgedrag simpelweg niet goed genoeg, daarmee liepen we vooral achter de tegenstander aan. Maar hard gewerkt werd er wel door de ploeg en daardoor bleven we in de wedstrijd, ondanks een aantal dreigende momenten voor onze goal. En het eerste kansje wat we gekregen lag in de 15e minuut binnen. Een matige inspeelbal werd goed opgepikt door Twan Hofman. Heel beheerst omspeelde hij de keeper en schoot de bal in het lege doel. Prima goal, maar tegen de verhouding in. Het spelbeeld veranderde daarna eigenlijk niet. Soms kregen we wat grip op het middenveld en dat leverde uiteindelijk zelfs de 2-0 op. Onze motor op het middenveld vandaag, Cas, pikt nu een bal op en gooide de turbo er op, liep 2 man voorbij en maakte 1 op 1 voor de keeper geen fout, 2-0 in de 24e minuut! Trekvogels bleef echter stug doorgaan met wat ze de hele wedstrijd al deden en dat was goed voetballen. Een mislukte buitenspelval in laatste minuut voor rust leverde de verdiende aansluitsingstreffer op. Mooi afgemaakt alleen voor de keeper, geen kans voor Teun dit keer.
In de rust er op gehamerd dat de boys alle schroom van zich af moesten gooien en volle bak voor de winst moesten gaan voetballen. Passie en strijd , dat was nodig. In de eerste minuten leek dit nog niet door gedrongen in de koppies.. Geklungel en gepriegel achterin en overijverige verdedigers die de aanvaller van de sokken liepen.. Penalty. 2 minuten na rust lag dus tegen de touwen achter Teun in het doel. Weg voorsprong en opnieuw beginnen dus. De boys leken wel wakker geschud en er ontspon zich een mooi schouwspel van twee ploegen die behoorlijk aan elkaar gewaagd waren. We kregen kansen, maar ook Trekvogels had gevaarlijke momenten. In de 35e minuut maakten we een prachtige goal en namen we weer een voorsprong. Cas veroverde de zoveelste bal op het middenveld en stuurde Gio de diepte in. Die leek te lang te wachten maar zijn passje op Ashraf was precies goed getimed zodat hij er met een man in de rug alleen maar tegen aan hoefde te lopen. Mooi langs de keeper in het hoekje. Uit het boekje dus! Even leken we door te kunnen drukken maar Trekvogels herstelde zich weer. uit een serie gevaarlijke aanval werd de bal van de 16 meter hard en hoog over Teun in het doel geschoten. Weer gelijk in de 45e minuut. Na weer een mooie aanval over rechts schoot Cas nog een keer prachtig op de lat. Geen goal, meteen daarop nog een gevaarlijke 1 op 1 kans voor de Trekvogels, redding Teun. Zo ging de wedstrijd naar het einde. Gescoord werd er niet meer. Tevreden over het zwaar bevochten punt, minder tevreden vandaag over het spel, maar dat was ook de verdienste van de tegenstander. Leuk, attractieve en sportieve pot!