Tegenvallende 2e helft kost Elistha JO15-1 de koppositie

... (penalty)
69'

2e klasse 05

23 maart 2019 11:30

Treffers uit, een op papier lastige wedstrijd. Voor de winterstop ook al op bezoek geweest in Groesbeek en destijds hielden we er 1 punt aan over. Bovendien een wedstrijd om de koppositie en een echte test, de eerste tegenstander uit het linkerrijtje. Voor de thee een potje voetbal waar we complimenten van de leider en grensrechter van de tegenstander voor kregen. Verzorgd voetbal, een prima opbouw, een plan en een redelijke uitvoering van dat plan. Ruimte maken voor elkaar en naar voren durven voetballen. Dat naar voren voetballen hield echter wel in dat het er tot aan de zestien meter goed uit zag. Echt grote kansen leverde dat niet op. De beweging in de diepte was te weinig om echt tot knsen te komen. Het was dan ook logisch dat we met 0-0 gingen rusten, de beste kans was voor de Treffers, een verkeerd beoordeelde bal leverde een schotkans op, de bal vloog naast.
Na de rust iets meer diepte in het spel maar ook wat minder scherpte in de duels. En ook de bereidheid om de duels vol aan te gaan nam wat af. Toch ook na rust geen vuiltje aan de lucht, Elistha gaf niets weg en anvallend gebeurde er ook weinig. Het was een potje waarbij het eerste doelpunt ook wel direct beslissend zou kunnen blijken te zijn. Dat doelpunt viel aan de voor ons verkeerde kant, onnodig balverlies op het middenveld, een back die aan de verkeerde kant staat te dekken en de andere flank die de lopende man niet aan ziet komen. Dan sta je vanuit het niets zomaar achter. Elistha zakt mentaal, vanaf die fase wel, door de ondergrens. Buiten een kans voor Niek, die mogelijk van Milo schrok, kwamen we niet echt tot kansen. Omdat ook Treffers niet veel kon creeren werd het een wedstrijd waarbij de inzet en passie van Treffers van doorslaggevend belang was. Dat het in de voorlaatste minuut nog 2-0 werd uit een penalty, dat was slechts voor de statistieken.
Een op basis van teamgeest en instelling een terechte nederlaag. Voetballend gezien moeten we meer brengen in balbezit om bovenin mee te blijven doen.