2e klasse 05

11 mei 2019 11:00

Scheidsrechter

Marcel Veenstra

Met een slakkegang komt dit verslag tot stand, de wedstrijd begon met een veel hoger tempo. De gasten uit Millingen, waar we voor de winterstop nog met 2-1 hadden verloren, die gasten werden al snel op achterstand gezet. Binnen 3 minuten lag de 1-0 achter de keeper, een mooie goal van Niek op goed voorbereidend werk van Sem. Elistha bleef in de eerste 20 a 25 minuten goed spelen. Zeer geconcentreerd en met goed veldspel bleven we overduidelijk de baas op het veld. Millingen had moeite om onder de druk van Elisth uit te komen, in aanvallend opzicht hadden ze dan ook weinig te melden deze fase. Elistha kon echter de 2e goal niet maken, en in de laatste fase voor rust was de passing ineens onrustig. De tegenstander kreeg wat meer hoop en men pepte elkaar op, zou er dan toch iets te halen zijn? Daar zag het in de eerste 25 minuten helemaal niet naar uit. In de rust aangegeven dat we, ondanks de voorsprong en het goede spel, slechts met 1-0 voor stonden, een foutje is dan snel afgestraft en dan ziet de wedstrijd er wel even anders uit. De jongens pakten dit goed op, en waar de gasten waarschijnlijk met goede bedoelingen uit de kleedkamer kwamen, was de wedstrijd in een poep en een scheet beslist.
Een prima goal van Kay en een dito goal van Nathan leverden binnen 3 minuten de beslissing in de wedstrijd op. Een onnodige tegengoal leek het nog even spannend te maken, maar de 4-1 gooide de wedstrijd natuurlijk definitief op slot. In de slotminuut was het Joh diede uiteindelijke uitslag van 5-1 binnen schoot. Een ruime en zeker niet geflatteerde overwinning op een prima tegenstander.