Niek Stevens (intikker)
48'

2e klasse 05

18 mei 2019 13:15

De Jongens onder 15-1 bewees zichzelf een zeer slechte dienst in Beuningen. Bij een laagvlieger leed het duur puntenverlies en dat was niet eens onverdiend te noemen. Waar het aan lag? Moeilijk om te duiden, dat was de conclusie na afloop van de wedstrijd. Het strijdplan van de gastheren was al heel snel duidelijk, Elistha mocht de bal hebben en het team van de Boys trokken zich rond hun eigen zestien meter terug. Elistha mocht proberen om er doorheen te voetballen en Beuningen gokte op een uitval. Elistha was dus veel in balbezit maar wist daar niet goed mee om te gaan. Het spel was te traag, te voorspelbaar en de passing ver onder de maat. Vrijlopen of vrij staan, we deden er onvoldoende mee, de vrije man werd niet gevonden of de bal was onnauwkeurig. Tel daarbij op de zeer slechte eerste balbehandeling en de verklaring van de slechte wedstrijd was al snel gevonden.
Toch een voorsprong na 13 minuten, een vrije trap van Mila die van dichtbij kon worden binnengetikt door Niek en anders Reno, daar werd in ieder geval gretig op geanticipeerd. Hopen dat de tegenstander wat meer uit zijn schulp zou kruipen, Helaas gebeurde dit niet, en Elistha kreeg het nauwelijks voor elkaar om tot een goede aanval te komen. Beuningse Boys daarentegen ook niet, al moest Ayte bij een vrije trap van afstand nog handelend optreden.
Na rust werd het er niet beter op, loopacties waren schaars, het baltempo te laag en vooral technisch (balbehandeling, snelheid van handelen en inspelen, slimme loopacties) vielen we deze wedstrijd enorm door de mand. Je voelde het aankomen dat dit wel eens mis kon lopen. Balverlies op de helft van de tegenstander leverde een lange bal op die door onze achterhoede verkeerd werd ingeschat, Beuningen kwam hierdoor vrij voor onze keeper en de 1-1 stond ineens op het bord. Nog 22 minuten te spelen, wat meer agressie zou er toch nu wel loskomen?
Helaas was dit niet het geval, we bleven tam, in een laag tempo en met veel verkeerde keuzes voetballen. Oog voor de steekbal was er niet, veel lopen met de bal en nog veel meer foutieve passes. Kansen vielen er ook niet zo heel veel te noteren, wellicht een aantal schoten vanaf een meter of 18, maar die ballen gingen allemaal hoog over. Nog een keer hadden we kans op een goal de bal werd echter op de lijn gekeerd. In de slotseconde kwamen we nog goed weg toen een counter buitenkant paal aantikte.
Teleurgesteld, omdat de titel nu wel uit zicht verdwenen is, verlieten we het veld. De conclusie dat we elkaar wel flink hadden laten vallen deze dag was een harde. Het vertoonde spel en het gebrek aan de absolute wil om te winnen geven reden genoeg om deze week eens goed de neuzen in dezelfde richting te krijgen. Met de bekerfinale voor de boeg is er immers nog genoeg om voor te voetballen.