59'

2e klasse 05

16 februari 2019 11:00

William Peters

Tegenstander van vandaag was AWC C2, een fysiek sterke ploeg waar je op voorhand tegenop keek. In de wedstrijd echter was van enig ontzag geen sprake. Uit de duels blijven door veel te bewegen, dat was het advies. En dat advies werd zeker in de eerste helft opgevolgd, Elistha speelde zeer verzorgd en gevarieerd. De tegenstander uit Wijchen kon er weinig tegenover zetten. Na 5 minuten ging Ibo achter de bal staan, jas hem er maar eens op, was het advies. Ibo schoot de bal van grote afstand op doel en de keeper zag er niet best uit. Elistha blij want het betekende de voorsprong. Hierna een langdurige fase waarin Elistha met goed voetbal de aanval zocht, rustig spelend op balbezit en lopende mensen door de as maar zeker ook aan de zijkanten. AWC had het er maar lastig mee en kon er, behalve wat lange halen op de spits, weinig tegenover stellen. Juist in de fase dat het allemaal wat slordiger werd bouwden we de voorsprong uit naar een comfortabele 3-0.
Eerst een prachtig balletje van Sem op de diepgaande Kay, die buitenkant rechts binnen schoot. Even later een prachtige dieptebal op Niek, die omspeelde zeer beheerst de keeper en schoof met rechts binnen.
Na rust een zeer matige vertoning, slorig in de passing, minder beweging. Spelers die de bal gingen brengen of alleen maar dachten aan hun eigen rol en lol. De 2e helft was stukken minder en het chagarijn op de bank nam toe. Nog wel 3 doelpunten vielen er te noteren, Reno die de bal ineens op zijn been nam en de keeper kansloos liet. AWC kreeg een goal geschonken door verkeerd opstellen en direct in dezelfde minuut een mooie actie van Jesper op de achterlijn en het koele inschieten van Mila. De uitslag uiteindelijk op 5-1 bepaald, een wedstrijd met 2 totaal verschillende gezichten.