C1 door naar de halve finale, strafschoppen brengen de beslissing

Groep 2 SR2

2 februari 2019 11:00

Scheidsrechter

Arthur Adriaensen

Op deze koude en natte zaterdagochtend, de eerste wedstrijd van 2019, direct een wedstrijd om het echie. Bekeren tegen Blauw-Geel uit Ede, een kwartfinale. De wedstrijd begon prima voor onze jongens, met goed veldspel en veel beweging zonder bal, werd de tegenstander in de problemen gebracht. De keuzes waarvoor de spelers van de gasten uit Ede werden gesteld, konden niet zonder aanwijzingen worden opgelost. De aanwijzingen lieten lang op zich wachten en Elistha kon hierdoor lang genieten van veel vrijheid. Deze vrijheid werd zeer goed benut door lopende mensen aan de zijkanten en de eerste kans was voor Mila, die vanaf de rand zestien meter diagonaal voorlangs schoot. Het initiatief bleef in handen van de thuisploeg en de volgende kans was ook voor Mila, ditmaal raakte hij de paal. De aanvallen die op het doel van BlauwGeel afrolden waren van prima kwaliteit. Opkomende backs en middenvelders, een centraal duo dat inschoof, Elistha speelde een erg goede openingsfase. Met een gelukje had Elistha toch pech, een balletje van Mila rolde op de paal buiten bereik van de keeper. Weer geen doelpunt, de laatste kans in deze goede periode kwam voort uit een corner, Nathan schoot van dichtbij over het doel. Na deze sterke openingsfase een omzetting bij de gasten en plots glipte de wedstrijd uit onze vingers, er was ineens evenwicht. Voor de thee nog geen grote problemen in onze achterhoede waar Jesper, met de sterke spits, mooie duels uitvocht.
In de 2e helft bleef het spelbeeld van de laatste 15 minuten hetzelfde. BlauwGeel met wat meer druk naar voren en er ontstond een optsch overwicht voor de gasten. Heel veel kansen leverde dat niet op, al kwamen we bij een schot van rand 16 meter goed weg, Ayte kreeg er de hand nog achter en tikte de bal uit de benedenhoek. Later in de 2e helft nog een kans voor de gasten, ditmaal ging de bal in het zijnet.
Elistha kreeg nog wat ballen vanaf de achterlijn en dat zag er soms gevaarlijk uit, maar er ontstaond een status quo.
De laatste tien minuten van de reguliere speeltijd kon je zien dat we afstevenden op een penalty serie, je kon Abba als het ware al horen.
Kay nam de eerste en schoot onberispelijk binnen, daarna 2 keer onze gasten, de eerste raak maar de 2e een meter naast.
Dan Elistha 2 keer, eerst Jesper die helaas de buitenkant van de paal raakte. Keeper Ayte nam zelf de 3e en schoot koel binnen. @ rake penalty's van de gasten vervolgens en dus 3-2 achter. Ibo stuurde de keeper naar de verkeerde hoek 3-3 dus. Mila had nu wel mazzel, zijn houdbare bal kon dus niet worden gestopt door de keeper en dus stond Elistha met 4-3 voor. Nog 1 speler van BlauwGeel te gaan, deze bal was een prooi voor Ayte waardoor we een plaats in de halve finale hebben bereikt. Een mooie teamprestatie mannen!!